Bars leren spitten bij Kunstruimte Crooswijk: ‘SO naar m’n ma’

Kunstruimte Crooswijk is terug van weggeweest en heeft allerlei soorten workshops op de planning staan. Het zomerprogramma is begonnen en Imen is een trotse deelnemer van de rapworkshop in 2022. Die was haar favoriet, daar heeft ze echte bars leren spitten. “Ik kom uit Croos, SO naar m’n ma.’’

Twee maanden lang worden elke woensdag en zaterdag verschillende activiteiten georganiseerd in Crooswijk. Op drie verschillende pleintjes in de wijk is er dan wat te doen, van rappen tot graffiti spuiten. Quinda Verheul is een bewoner en kunstenaar in Crooswijk. Met Kunstruimte Crooswijk hoopt zij de drempel te verlagen om de wijk kennis te laten maken met kunst en cultuur. 

Kunstruimte Crooswijk organiseert op 22 april op Generaal Van der Heijdenplein het ‘We zijn er Weer’-feest. Hier gaan wijkbewoners in gesprek en wisselen ze ideeën over hun pleintje uit. Dit wordt begeleid door een live performance/jam en kunstworkshops. Het doel is om kunst toegankelijk te maken voor iedereen, om samen kunst te maken, te ervaren en te ontdekken.