langzaamverkeersbrug tussen Charlois en de Waalhaven boulevard geopend

Op maandag is de stalen langzaamverkeersbrug over het havenspoor tussen Waalhaven Pier 3 en de wijken Wielewaal en Oud-Charlois geopend én in gebruik genomen.
Wethouder Pex Langenberg (mobiliteit en cultuur), Jeroen Steens en Ronald Paul, Havenbedrijf Rotterdam N.V en Marianne Kleijwegt, weduwe van de internationaal befaamde beeldende kunstenaar Gust Romijn hebben op maandag de stalen brug over het havenspoor tussen Waalhaven Pier 3 en de wijken Wielewaal en Oud-Charlois voor het eerst in gebruik genomen.

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de langzaamverkeersbrug pas geleden aangelegd. Hierdoor krijgen de woonwijken Oud-Charlois, Wielewaal en Pendrecht krijgen hierdoor fysiek toegang tot de havenfronten. De brug wordt hierdoor beter verbonden met de rest van de stad. “Dit is de plek waar we stad en haven fysiek met elkaar verbinden.” aldus wethouder Langenberg.

De bewoners zijn blij met de aanleg van de brug. De tramhalte brengt namelijk een einde aan de begin/eind tramhalte Boergoensevliet / Brammertstraat (Lijn 2) op loopafstand. Bewoners van Charlois kunnen hierdoor makkelijker op en uitstappen bij bushalte 72 aan de Waalhaven oostzijde.