Lauren Verbrugh komt jaar lang de lokale journalistiek versterken in Rotterdam

Lauren

Mijn liefde voor journalistiek begon hier, bij OPEN Rotterdam tijdens een project van de middelbare school. En nu, vijf jaar later ben ik terug en ga ik een jaar lang verslag doen voor de omroep. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen pak ik thema’s op die spelen in de stad.

Voor de camera van OPEN Rotterdam in 2016 ging er een wereld voor me open. Verhalen vertellen over mensen en over wat hen bezig houdt, dat is wat ik wel mijn hele leven wil doen! Ik begon aan de studie journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Maakte in mijn eerste jaar voor OPEN het tv-programma ‘Summer in the City’ samen met studiegenoot Lotte Boon. Waarna we verder gingen als OPEN Vloggers en vierden de langste nacht bij de Rotterdamse Munt, interviewden de acteurs van ‘De Marathon’ tijdens een benefiet en stonden te swingen op de dansvloer tijdens Club GVD.

Bijzonder project
Nu drie jaar later en met diploma op zak ben ik terug bij OPEN Rotterdam, voor een wel heel bijzonder project. Zestig journalisten verspreid over heel Nederland werken een jaar lang aan het versterken van de lokale journalistiek. Lokale omroepen van Regio 8 in de Achterhoek, GO-RTV in Terneuzen tot aan OPEN Rotterdam werken samen met de regionale omroepen, NOS en minister van Onderwijs en Media Arie Slob.

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 ga ik op zoek naar de belangrijkste thema’s. Wat speelt er nou echt in de gemeente? Wat zijn de problemen die aangepakt moeten worden? Waar heeft de gemeente (onterecht) te weinig aandacht voor? Heb jij een goede tip of een verhaal wat ik absoluut niet mag missen voor mij? Laat het weten via [email protected].