Le Seton brengt liefdesverklaring aan Rotterdam uit

Artiest Eric Seton (Le Seton) heeft deze week het nummer ‘Ons Rotterdam’ uitgebracht. De song met videoclip is een ode aan Rotterdam.

“Rotterdam heeft eigenlijk nog geen echte Guus Meeuwis, die een lied zingt voor de stad”, zegt Seton. “Daarom wilde ik graag dit lied schrijven.”

Seton is een Rotterdammer in hart en nieren. “Als klein jongetje ging ik met mijn oma overal naartoe in de stad. Ik heb in alle hoeken gewoond: in noord, zuid, oost en west. En al die delen komen naar voren in de clip.”

De artiest wil Rotterdam tonen ‘zoals het is’. “Als dé stad van Nederland, waar alle culturen samenkomen. En waar heel veel artiesten en bedrijven begonnen zijn. Rotterdam is een cultuur. Het zit in je. Zoals bij Feyenoord. Geen woorden maar daden.”

Je kunt Seton dan ook overal neerzetten in de stad. “Of het nu als straatmuzikant of op een podium is, ik wil me altijd blijven inzetten voor deze mooie stad.”

Twee jaar geleden zong hij het nummer al op de radio bij FunX. “Toen werd mijn video van dat optreden binnen 24 uur tienduizenden keren afgespeeld.” Nu is de productie helemaal af en vindt Seton het tijd om het nummer uit te geven.
 
Check hier de videoclip:
 
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/-GGQQBiPPuw” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Wij maakten eerder deze reportage over Le Seton: 
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter