Leefbaar Rotterdam bezorgd over doorstart IBN Ghaldoun

Leefbaar Rotterdam heeft niet het volste vertrouwen in de doorstart van het Avicenna College, het voormalige IBN Ghaldoun. Donderdag is in de actualiteitenraad een debat gevoerd over de school. Het IBN Ghaldoun kwam vorig jaar veel in het nieuws wegens examenfraude.

Volgens Leefbaar Rotterdam is het van het grootste belang dat er in het begin vooral streng wordt toegezien op dat het Avicenna College niet dezelfde kant opgaat als haar voorganger. Het is niet duidelijk of er op dit moment relaties zijn tussen het voormalige bestuur van het IBN Ghaldoun en het bestuur van Avicenna College.

Ronald Buyt, raadslid van Leefbaar Rotterdam, wil met het debat te weten komen welke afspraken er zijn gemaakt met de nieuwe scholengemeenschap. “Ik wil graag weten wat voor mensen hier in de directie zitten, dat het geen mensen zijn die bemoeienis hebben gehad met het IBN Galdoun. Deze mensen zouden eigenlijk nooit meer een bestuursfunctie in het onderwijs moeten krijgen”.

Volgens Leefbaar Rotterdam zorgt het debat voor geruststellende antwoorden met duidelijke afspraken. Wat vooral van belang is, is dat er met zekerheid gezegd kan worden dat er bevoegde leraren aan het werk zijn die geen connectie hadden met het IBN Ghaldoun.

Luister hieronder het gesprek dat wij vanochtend hadden met Ronald Buyt.