Leeftsamen-platform moet bewoners samen brengen

Het Leeftsamen-platform is woensdag live gegaan in Prins Alexander. Dat ging niet zonder slag of stoot. Al een jaar lang zijn bewoners samen met instellingen uit de buurt bezig met de ontwikkeling van het platform.

Gratis kunnen de bewoners nu elkaar helpen, maar ook hulp vragen van zorginstellingen in de buurt. Het idee voor het platform komt voort uit de vraag om zorg partijen te laten samenwerken. Zo is een van de initiatiefnemers Aad de Kool regiodirecteur van een van die zorginstellingen. “We moeten de middelen die we hebben slimmer inzetten. Dus we zijn als partijen bij elkaar gekomen en hebben we gezegd van: ‘Wij leveren zorg, we willen een veilige, sociale samenleving.’ Daar voelen we ons verantwoordelijk voor in Prins Alexander en zo hebben we dit voor elkaar gekregen.”

Uiteindelijk gaan de mensen elkaar helpen via het platfor, tenminste dat is het idee. “Dit platform moet helpen de buurtbewoners nog meer met elkaar te verbinden. We willen hier een soort wijk corporatie gaan oprichten”, vult De Kool aan.