Leerlingen Emmauscollege gaan het klooster in

De leerlingen van het Emmauscollege uit Rotterdam zitten niet stil. Naast de reguliere schooltijden en bijbehorende vakken, gaat de school er regelmatig met de leerlingen op uit.

Zo vindt er aankomend weekend, voor het vierde achtereenvolgend weekend, het ‘Kloosterweekend’ plaats. Het Emmaus is van origine een katholieke school. Daardoor gaan twee docenten met een groep van tien tot vijftien leerlingen een weekend in een klooster zitten. In het begin van het weekend leveren de leerlingen hun telefoons in en krijgen ze aan het einde weer terug. In de tussentijd is de groep bezig met bezinning, meditatie en tot rust komen.
De schoolleiding geeft aan dat de leerlingen ‘enthousiast’ terugkomen. Er wordt niets inhoudelijks van het weekend naar buiten gebracht, maar leerlingen geven wel aan het een ‘geweldige ervaring’ te vinden. De schoolleiding meldt dat de leerlingen elkaar ‘anders zien dan daarvoor’. Niet alleen vrienden of vriendinnen brengen een weekend met elkaar door, maar juist leerlingen uit verschillende klassen en diverse afdelingen.
Vijf en twee jaar geleden heeft het personeel van de school ook kloosterweekenden met elkaar beleefd. Het wordt door docenten nog steeds gezien als een ‘super leuk weekend’, omdat iedereen ‘door elkaar zit’. ‘Als docent spreek je je directe collega’s, maar ook indirecte collega’s in het weekend’.

Andere activiteiten
De leerlingen uit havo4 en vwo4 waren gisterenochtend te vinden op het Filmfestival in de stad. Vandaag zijn de leerlingen Duits uit vwo5 aan de beurt. Deze CKV-activiteit wordt gekoppeld aan een taal. Zo gaan leerlingen die het vak Frans hebben op school een Franstalige film bezoeken. Naast het schoolvak wil de school in de twee ochtenden filmfestival ‘een stukje cultuur’ meegeven.
Voor de scholieren uit de tweede klassen havo en vwo staat vandaag een bezoek aan het museum gepland. Zo wordt het Maritiem museum aan gedaan, maar ook het Natuur Historisch Museum.

Daarnaast krijgt de school aankomende maand bezoek van uitwisselingsstudenten. Zo komen er groepen uit onder andere Italië en Spanje om lessen te volgen, maar ook om Nederland te leren kennen. In april en mei gaan de Rotterdamse scholieren op internationale uitwisseling. De school zegt dat ‘leerlingen het hier nog jarenlang over hebben’, ‘ze jaren later nog met elkaar op vakantie gaan’ en ‘ook personeel bevriend met elkaar raakt’.

Meer informatie over het Emmauscollege is te vinden op emmauscollege.nl.

Bron foto: Emmauscollege

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat