Leerlingen Openbare Daltonschool Overschie voetballen op z’n Feyenoords

Zo’n vijftien kinderen van groep zeven en acht van de Openbare Daltonschool Overschie worden iedere week getraind door Terence Arnaud. Deze speciale klas krijgen ze van Feyenoord Soccer School.
Twee keer per week ziet Terence de kinderen van de school. Op dinsdag en donderdag komen ze samen op het kunstgrasveld van voetbalvereniging HWD Overschie. “Ik moet voetballen. We moeten hier ‘s ochtends vroeg zijn. Dan hebben we nog tien minuten om iets voor onszelf te doen, maar om half 9 begint de training”, vertelt een van de kinderen.

Terrence geeft ze aanwijzingen om controle over de bal te houden. “Ik hoop wel de nieuwe Dirk Kuyt te worden”, zegt de een. “Ik heb al wel twintig doelpunten gemaakt”, zegt de ander trots. Het is niet alleen maar voor de leuk, dat voetballen. “Zelfkritiek moeten ze nu wel leren hebben. Ik probeer ze ook de juiste mentaliteit mee te geven. Dat zorgt voor een professionele houding”, vertelt trainer Terence Arnoud. “We leren de jongens ook echt om een beetje prof te zijn. Na de voetballes gaan ze weer naar school en verder met het reguliere schoolprogramma. Maar na zo’n training zijn ze lekker fit. Ze zijn energiek. Dus dan gaat de les ook veel beter.”