Leerlingen toveren school om tot pop-up museum

Dertien derdejaars leerlingen van de Theaterhavo/vwo hebben de school omgetoverd tot een pop-up tentoonstelling. Om dit te kunnen samenstellen hebben zij samengewerkt met Museum Boijmans Van Beuningen. Tijdens de Nationale Museumweek van 8 tot en met 14 april kun je gratis een kijkje nemen bij de expositie.

Het thema van de tentoonstelling is ‘Compressed Emotions’. De leerlingen hebben tijdens het samenstellen van de kunstwerken bewust gekozen, om zo dicht mogelijk bij het thema te blijven. De tentoonstelling is in twee emoties gesplitst. Aan de linkerkant zijn vrolijke kunstwerken te zien, terwijl aan de rechterkant vooral grimmige en wat depressieve kunstwerken staan. Volgens de leerlingen is dit bedoeld om voor een mooi contrast te zorgen. Alle kunstwerken komen uit de nieuwe collectie vandaan.

De leerlingen werden verdeeld in drie groepen; educatie, communicatie en vormgeving. Leerlingen van educatie zorgen voor rondleidingen en informatie teksten. Bij communicatie moesten ze vooral voor posters en publicatie zorgen. Volgens de leerlingen heeft deze samenwerking goed gewerkt.

De expositie is erg mooi uitgepakt, vinden de leerlingen zelf. Ze zijn erg tevreden met het eindresultaat. Ook heeft ieder zijn eigen favoriet met een mooi verhaal erachter.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter