Leerlingen van de Fatimaschool spreken elkaar moed in met briefjes

De schoolgaande kinderen van de Fatimaschool in Hillegersberg doen briefjes op de post bij hun thuisblijvende schoolgenootjes om ze een hart onder de riem te steken.

Juf Julia uit Crooswijk geeft les op de Fatimaschool, al gaat dit net wat anders dan gewoonlijk. Maar een paar leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 gaan komen nog naar school. De meeste kinderen krijgen thuisonderwijs tijdens de coronacrisis, maar de kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg, onderwijs, politie, openbaar vervoer en brandweer gaan nog naar school. “Wij hebben vanaf het moment dat de scholen dicht gingen, bedacht dat alle leerlingen het Fatima-poppie logo achter de ramen konden hangen en die zelf mochten versieren.” Op deze manier herkennen de scholieren de poppies en weten ze waar alle schoolgenootjes wonen.

De kinderen kwamen met het idee om brieven op de bus te doen bij kinderen die het poppetje achter het raam hebben hangen. “We hebben met de hele klas een brief gemaakt en vijftig keer gekopieerd. Telkens wanneer we een poppetje zagen, deden we de brief in de bus.” Sommige kinderen en hun ouders waren thuis en zwaaiden achter de ramen.

“Het is bijzonder om te zien hoe meegaand de kinderen met elkaar zijn. Laatst zei een kindje: “Juf we hebben best geluk dat wij naar school mogen en de anderen niet. We moeten laten weten dat we aan ze denken.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat