Leerlingen van de Theresiaschool dragen steentje bij tegen huiselijk geweld

Leerlingen van de Theresiaschool in Rotterdam Zuid hebben samen met hun gymdocent Rik Kuperus het lied ‘Nooit meer alleen’ geproduceerd. Het lied geeft aandacht aan de week ‘Stop huiselijk geweld en kindermishandeling’.

Met het lied Nooit Meer Alleen wil de school aan de Strevelsweg een steentje bijdrage aan het terugdringen van het aantal gevallen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Volgens Rik Kuperus zijn de meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling flink omhoog geschoten toen iedereen thuis zat vanwege de lockdowns. “Over huiselijk geweld wordt nog altijd niet makkelijk gesproken, terwijl het wel een heel belangrijk onderwerp is.” Met het lied wil Kuperus de mensen in Nederland wakker schudden en de kinderen die met kindermishandeling te maken hebben een hart onder de riem steken.

Het lied is opgenomen in de studio van het muzieklabel Rotterdam Airlines met de Rotterdamse rapper en muziekmanager Jairzinho. De kinderen vonden het heel erg tof dat zij met een grote rapper in een echte studio samen konden werken aan hun eigen nummer. “Verbluft waren de kinderen wel toen ze binnenkwamen, maar de kinderen waren snel op hun gemak in de studio”, vertelt Kuperus. De kinderen zijn nu hard aan het repeteren, want zij treden op tijdens de uitreiking van de Rotterdamse Kinderrechten Award op 20 november.

Klik hieronder voor het lied Nooit Meer Alleen.