Lekkerste oliebol terug in Rotterdam

Oliebollenbakker Richard Visser heeft voor de negende keer de eerste plek in de AD oliebollentest behaald.
Zijn oliebol werd door de testers gewaardeerd met het cijfer 10. In 2012 behaalde de bakker nog de tweede plek. “Nummer twee worden voelt toch een beetje als verliezen, nummer 1 is schitterend. Keigaaf”, verklaarde hij vanmorgen tegenover Radio Rijnmond. 
 
Nu Richard Visser weer de titel beste oliebollenbakker van het land achter zijn naam heeft geschreven verwacht hij weer topdrukte bij zijn kraam aan het Heemraadplein. In vorige jaren liepen de wachttijden gemakkelijk op tot twee uur. 
 
“Het is bizar, de Visserbollen vliegen letterlijk over de hele wereld. Komen de mensen vlak voordat ze afreizen hier aan de kraam verse bollen halen om ze mee te nemen naar Portugal, Curaçao of New York. Ook hebben wij klanten die speciaal overkomen uit Duitsland en België. 65-plussers gebruiken hun gratis ov-dag om uit Groningen hier naar toe te komen. En je ziet veel oud-bewoners van deze wijk die in de loop der jaren verhuisden. Het is één grote reünie” vertelt de 44-jarige visser tegen het Algemeen Dagblad. 
 
De oliebollentest, waarin 152 oliebollenbakkers in zijn onderzocht, wordt morgen gepubliceerd in het AD.