Lenie Kottier: zet zich al 40 jaar in voor de Essenburgbuurt

In de Essenburgbuurt kent bijna iedereen Lenie Kottier wel. Van de bewoners tot de wijkagent, allemaal weten ze haar te vinden. Ze doet veel voor de ouderen, kookt regelmatig met medebewoners en ze organiseert twee keer per jaar een rommelmarkt.
“Er is niet zoveel in de wijk hé? Voor oud en jong”, begint Lenie. “Zo’n rommelmarkt is laagdrempelig. Mensen vinden dat leuk. Ze kunnen gewoon even lekker wandelen, zijn vrij en kunnen een hapje of een drankje nemen. Je verbindt zo ook de mensen in de wijk”, beargumenteert ze. “Kijk we hebben hier destijds een renovatie gehad en er zijn toen veel nieuwe bewoners gekomen. Met activiteiten bereik je die mensen niet. Vaak blijven ze in hun eigen omgeving. Zo’n rommelmarkt is dan laagdrempelig genoeg zodat ze even komen wandelen en dan raak je aan de praat en zo herken je vanzelf wat gezichten.”

De buurtbewoners zijn onverminderd positief over Lenie. Ze woont inmiddels zo’n 40 jaar in de wijk en dat is niet onopgemerkt gebleven. “Het is een heel tof mens”, zegt de één. “Het is een aardige vrouw voor iedereen”, zegt de ander. “Zij is hartstikke sociaal in de buurt en zij regelt dat allemaal eventjes hier. Ik neem mijn petje er voor af. Ik ken dat niet hoor”, besluit een van de marktkoopmannen. Bekijk hieronder de video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter