Leo de Kleijn: “Dit wordt gewoon niks voor de stad”

De kersverse fractievoorzitter Anton Molenaar sprak vanochtend in de radio-uitzending van OPEN Rotterdam over het crisisoverleg van maandagavond. Molenaar verklaarde dat conflicten voortaan gezamenlijk uitgesproken moeten worden. Hij benadrukte ook dat de crisis voorbij is en dat onderlinge vetes zijn uitgesproken. SP-voorman Leo de Kleijn liet in de dezelfde uitzending weten dat hij niet te spreken is over het moreel appel.”Geen enkel idee wat daar verandering in brengt, dit wordt gewoon niks voor de stad”

Anton Molenaar beweert echter dat zowel de oppositieleden als de coalitieleden absoluut willen dat ze eruit komen. Hij is het dan ook niet eens met Leo de Kleijn’s uitspraak. “Ik kan me niet voorstellen dat meneer De Kleijn op deze manier de oorlog wil winnen”.

Het rommelt al een langere tijd bij Leefbaar Rotterdam. Vorige week stapte fractieleider Luuk Wilson na een termijn van drie maanden alweer op vanwege het geruzie in de partij. De strijd escaleerde verder toen raadslid Reinier de Jong in een uitgelekte mail zijn fractie vergeleek met een ‘rottend kankergezwel’. 

Luister hieronder het gesprek terug tussen Jan Middelkoop, factievoorzitter Anton Molenaar en SP-voorman Leo de Kleijn.