Level Up 2015 game event in Bibliotheek Rotterdam

Het Level Up 2015 game event op zaterdag 3 mei in het Bibliotheektheater is hét gaming event voor jongeren in Rotterdam.
Met finales van online toernooien, challenges voor het publiek en de aanwezigheid van sponsoren en eSports teams, is het een unieke mogelijkheid voor jongeren om uitgebreid kennis te maken met de gamecultuur.

Sinds medio 2013 wordt er in Bibliotheek Rotterdam iedere vrijdag een Game Inloop Activiteit gehouden, waarbij jongeren naar de bibliotheek komen om te gamen. Daarnaast kunnen ze één keer per maand meedoen aan een FIFA-toernooi om mooie prijzen te winnen. Gezien de groeiende populariteit van deze activiteiten, vindt op zaterdag 3 mei tussen 13.00 en 21.00 uur een grootschaliger game event plaats in het Bibliotheektheater en aangrenzende zalen. Tijdens het Level Up 2015 game event vinden er finales van verschillende online toernooien plaats op het podium in het Bibliotheektheater. Bezoekers krijgen daarnaast ook zelf de kans mee te doen aan zogenaamde challenges, waarbij ze het op het podium tegen elkaar opnemen tijdens een aantal verschillende games. De jongeren kunnen meedoen aan challenges als Chase the beast (Evolve), King of the Hill (Street Fighter IV) en Rumble Mayhem (Super Smash Bros.). Onder toeziend oog van het publiek word uiteindelijk een winnaar gekozen die kan rekenen op een geldbedrag, een goodiebag en een custom made game cover.

Gedurende de middag lopen er eSports teams rond die actief scouten naar talent die wellicht de overstap kunnen maken naar een professioneel niveau. Ook is Cosplay aanwezig met een collectie pruiken, kostuums en accessoires, waarmee bezoekers hun favoriete personages uit kunnen beelden. Daarnaast is er de mogelijkheid om een eigen game cover te laten maken en om op retro consoles te gamen.

Kijk hier voor meer informatie.