Levende doden nemen Rotterdam over

In het Nieuwe Luxor Theater werden ze opgemaakt, de levende doden. Vanaf het Wilhelminaplein trok een stoet zombies over de Erasmusbrug richting het centrum van de stad. Met maar een doel: mensenvlees oppeuzelen.

De Zombiewalk trekt ieder jaar weer meer bezoekers en daar is de organisatie maar wat blij mee. “Steeds meer mensen komen naar de Zombiewalk. Zeker ook doordat een serie als The Walking Dead immens populair is.” Ook trekken de zombies veel bekijks. Zo zijn er veel mensen foto’s aan het maken. “Het is bijna ramp toerisme. We komen een beetje naar de doden kijken. The Walking Dead”, vertelt een man die met zijn zoon naar de voorbij trekkende stoet zombies staat te kijken. 

Met de toename van het aantal walkers bij de Zombiewalk komt Nederland een stapje dichterbij de landen waar Halloween al erg populair is en groots gevierd wordt. Maar dat mag nog wel wat meer volgens de meeste mensen. “Elke feestdag die er extra bijkomt is leuk. Dus eigenlijk zouden we in Nederland veel meer aan Halloween moeten doen. Ik hou wel van horror.”