Licht uit en spots aan voor Zingen met Songfestival Hoogvliet

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam gaat door! Om in de stemming te komen heeft Zingen met Songfestival Hoogvliet daar iets leuk voor bedacht. Zingen met Songfestival Hoogvliet is een online zangcompetitie. Muzikale Hoogvlieters kunnen een zelfgemaakte video opnemen en insturen via Facebook.

Het idee achter de zangwedstrijd is dat Hoogvlieters een filmpje plaatsen op Facebook met een zelfgeschreven lied, cover van een songfestivallied of gewoon hun favoriete song. “Of je nou jong of oud bent, het maakt niks uit, iedereen mag en kan meedoen”, legt Viktoria Pompa van de organisatie uit. “Woon je niet in Hoogvliet maar wil je toch graag meedoen? Dat kan, iedereen is welkom.” 

Zingen met Songfestival Hoogvliet is onderdeel van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Tot 12 mei kan je het filmpje plaatsen of insturen op de Facebookpagina. Hiermee maak je kans op leuke prijzen. De twaalf beste inzendingen worden op een professionele manier gefilmd en worden geplaatst op YouTube. Om het eerlijk te houden worden 50 procent van de stemmen bepaald door jury en de andere helft door de likes onder je video.

Het Stadsprogramma wordt mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Havenbedrijf Rotterdam, Volkskracht Fonds en Stichting VICA. Viktoria Pompa, initiatiefneemster van stichting VICA roept Hoogvlieters massaal op om mee te doen. “Meedoen kan in alle talen, net als het echte Songfestival en via deze link”, aldus Victoria Pompa. 

 

Foto: Jan van der Meijde