Lichtfestijn De Grote Schijn gaat toch niet door

Helaas, het is dit jaar niet mogelijk om te genieten van de lichtshow de Grote Schijn in het Kralingse bos. De organisatie van het evenement heeft besloten om het festijn niet door te laten gaan vanwege de onlangs aangekondigde coronamaatregelen van het kabinet en mogelijk nog volgende strengere maatregelen. 
“We zouden eigenlijk morgen een go moeten geven voor de opbouw, maar de coronaregels die vorige week werden aangekondigd gelden tot 20 oktober en de Grote Schijn zou zijn van 16 oktober tot en 1 november. In deze onzekere tijden, weten we niet wat de eventuele volgende maatregelen inhouden na de 20ste, dus met pijn in ons hart hebben we besloten om het af te gelasten,” vertelt Shally Hurkmans van organisator MOJO.

Vorig jaar trok de wandeltocht meer dan dertigduizend Rotterdammers en ook dit jaar liep de kaartverkoop goed. “Ik weet nu niet precies hoeveel kaarten er zijn verkocht, maar iedereen krijgt zijn geld terug inclusief de servicekosten.”

Wil je toch genieten van de lichtshow in het Kralingse Bos? Kijk dan naar de reportage die OPEN Rotterdam vorig jaar maakte.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat