Lichtjesactie Sophia Kinderziekenhuis dit jaar in het teken van emotionele problemen bij zieke kinderen

Donderdag 6 december ontsteekt wethouder Sven de Langen (o.a. Zorg) de boom voor het Sophia Kinderziekenhuis in het kader van de Lichtjesactie. Tijdens de jaarlijkse Lichtjesactie kunnen bedrijven en particulieren een lichtje, of meerdere lichtjes in de boom sponsoren.

Dit jaar staat de Lichtjesactie in het teken van kinderen die langdurig ziek zijn. Een groot deel van deze kinderen heeft als gevolg van hun ziekte last van angst en somberheid. De artsen in het Sophia Kinderziekenhuis willen hier verandering in brengen door onderzoek en ontwikkeling van een smartphone applicatie, waarmee emotionele problemen bij zieke kinderen geïdentificeerd en behandeld kunnen worden.

De app biedt de kinderen uitdagingen en games ter vergroting van hun emotionele veerkracht. Daarnaast zijn er mogelijkheden om via de app met lotgenoten in contact te treden en op een laagdrempelige wijze hulp in te roepen waar nodig. Dit alles om emotionele problemen te verminderen en eenzaamheid te voorkomen.

De Stichting Vrienden van het Sophia zet zich ieder jaar gedurende de decembermaand in voor de kinderen die in het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis verblijven. De Lichtjesactie wordt gekenmerkt door de grote kerstboom met lichtjes voor de deur van het kinderziekenhuis, een lampionnen optocht die gelopen wordt door kinderen, een Lichtjesrun van de Rotterdam Running Crew en diverse andere acties. Al deze acties dragen bij de aan de beste zorg voor zieke kinderen. Meer informatie over de Lichtjesactie is te vinden op www.lichtjessophia.nl

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat