Lichtshow op meerdere locaties in IJsselmonde op oudejaarsavond

Helaas dit jaar geen spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug. Sterker nog: er geldt een algeheel vuurwerkverbod. Om de bewoners van IJsselmonde toch een spektakel te bezorgen, zet projectleider Femke Bouwer een lichtshow in elkaar voor oudejaarsavond.

Tussen 23.00 uur en 01.00 uur op oudejaarsavond is de 20 minuten durende lichtshow te zien op onder meer OPEN Rotterdam. “We maken een bijzondere dronereis over IJsselmonde. Echt over alle bijzondere punten in de geschiedenis van het gebied schijnen we licht”, zegt Femke.

Ze heeft net het licht getest aan de Hordijk 42, bij een bed & breakfast van Frank en Charlotte Schrijver. Het is één van de locaties waaruit het licht zal schijnen. Hun pand heeft dan ook een rijke geschiedenis. “Dit is vroeger het adres geweest van Pleun Klootwijk, de welbekende Rotterdamse bakker met ik geloof wel 80 vestigingen in Rotterdam”, legt Frank uit. 

Zijn partner Charlotte is blij met het initiatief van Femke. “Omdat je met elkaar een gemeente bent en op deze manier toch een beetje bij elkaar kunt komen”, zegt ze.

Lichtshow op OPEN Rotterdam
De 20 minuten durende uitzending zal unieke beelden opleveren van IJsselmonde van boven en is op 31 december te zien tussen 23.00 uur en 01.00 uur op OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat