Liefde voor het Hoekse Centrum slingert door het dorp

Het ‘hoekige hartje’ siert het centrum van Hoek van Holland. Het centrum moet nodig aangepakt worden, vinden bewoners. Maar omdat dat nog even op zich laat wachten, worden nu al de slingers opgehangen. 

Het hoekige hartje is ontworpen door Studio Vollearszwart. Zij doen de citydressing (de aankleding van de stad) tijdens het Eurovisie Songfestival. “Het hartje gebruiken we echt puur uit liefde voor Hoek van Holland. Ook voor de Hoekenezen zelf om hen een warm hart toe te dragen.” 

De designers hebben een aanzet gegeven en het is nu aan het KUZhuis om hier mee verder te gaan. “Ondernemers uit de buurt gaven aan dat zij graag willen dat het centrum ook door meer mensen wordt ontdekt.” Dat lijkt volgens cultuurscout Annet Visser alleen nog niet het geval. “Helaas, dat komt waarschijnlijk door corona en er is ook niet veel aanbod in het centrum.”  

Het hartje is te zien op verschillende plekken in het centrum, op banieren, op stoeptegels en de balkons van het Herman Visserhuis van Humanitas. Ze fleuren niet alleen de stad op, maar ze dienen ook als bewegwijzering van de metro naar het centrum. Je hoeft alleen de hartjes op de grond te volgen.

Champagne en koekjes
De hartjes zijn afgelopen zomer overal door Hoek van Holland geïntroduceerd. En de bedoeling is dat ze tot het Eurovisie Songfestival blijven. “En daar blijft het niet bij, het is de bedoeling dat het hoekige hartje op meer plekken te zien is. Verwacht lokale champagne en koekjes met die print.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat