10 inspirerende sportverhalen op deze Dag van Sport voor ontwikkeling en vrede

Het is vandaag de internationale dag van sport voor ontwikkeling en vrede. Deze dag is bedoeld om te laten zien hoe belangrijk sport kan zijn voor verbroedering en vrede op de wereld. In dit Lijstje van 010 blikken we terug naar tien bijzondere sport reportages. 

Kickboksles voor kinderen op Rotterdam-Zuid
De sportscholen zijn dicht. Dat betekent dat er geen plek is voor kinderen om te trainen. De jongens van Fighting Factory Feyenoord hebben een manier gevonden om de kinderen toch aan het sporten te krijgen.

Kickbokskampioen Driss Outmani werkt aan zijn toekomst bij boksschool Khalid Chennouf
Driss Outmani uit Delfshaven werkt aan zijn kickbokscarrière in de sportschool van Khalid Chennouf. Khalid is de ‘Mr. Miyagi’ van het het Oude Westen: hij helpt Driss niet alleen om een kampioen te worden in het kickboksen, maar hij helpt hem ook in zijn dagelijks leven. “Hij is mijn trainer én mijn vader”, zegt Driss.

Bij voetbalclub Rijnmond Hoogvliet Sport is vrijwilligster Natalia de sterspeler
Natalia is al meer dan twee jaar vrijwilligster bij voetbalclub Rijnmond Hoogvliet Sport. Vijf dagen in de week zorgt de enthousiaste vrijwilliger er achter de schermen voor dat de club blijft draaien. Zo zorgt ze ervoor dat alle sportkleding wordt gewassen en werkt haar gezelligheid vóór aanvang van elke voetbalwedstrijd aanstekelijk op de gespannen voetballers.

Ismail sport met jongeren in Kralingse Bos: ‘Weg met ongezonde voeding’
Al een tijdje loopt een groep Rotterdamse jongeren hard in het Kralingse Bos. Natuurlijk doen zij dit voor hun conditie, maar ook voor de saamhorigheid in de wijk. Ismail Celen is de gangmaker en zorgt dat de jongeren in beweging blijven.

Ali geeft boksles op Zuid en leert kinderen discipline bij
Ali B. Özkal geeft bokslessen op Zuid in het Huis van de Wijk Hillevliet. Zelf is hij Europees kampioen en heeft hij in totaal vier gordels gewonnen. Nu helpt hij kinderen, maar ook ouderen, om sterker in de schoenen te staan.

Overschiese ouderen gooien de heupen los
De anderhalvemetersamenleving komt op gang, maar nog lang niet alles is mogelijk. Sportlessen gaan voorlopig nog niet door, maar voor ouderen is bewegen van essentieel belang. Omdat veel ouderen thuis zitten en daardoor geen beweging krijgen, worden er in Overschie stoelfit lessen georganiseerd op een veilige afstand.

Buurtsportcoach Alpha Sow leert jongeren basketballen om ze van de straat te houden
Om tijdens de zomervakantie jongeren bezig te houden organiseert buurtsportcoach Alpha Sow verschillende evenementen waarin basketbal centraal staat. Zo ook in Rotterdam Noord, waar de Concrete Lions Street League actief is en waar Rotterdamse basketballiefhebbers het tijdens de zomer tegen elkaar opnemen.

Wijnaldum krijgt Cruyff Court in Schiemond
Prof-voetballer en Champions League winnaar Georginio ‘Gini’ Wijnaldum opende vandaag zijn eigen Cruyff Court in Schiemond. Het veldje lag er al, maar is vanaf nu naar Wijnaldum vernoemd. Bij de opening werd Wijnaldum vergezeld door wethouder Sport, Sven de Langen, waarmee hij een potje voetbalde en Fifa speelde.

Statushouders integreren met de fiets tijdens Ronde van Kralingen
Acht jongens die als statushouder in Nederland zijn deden zondag mee aan de Ronde van Kralingen. Bij BEAT Cycling Club zijn ze met een project gestart waarin zij geholpen worden om betere wielrenners te worden en op die manier ook tegelijkertijd beter te integreren met behulp van NLtraining.

Eerste Urban Sports Dag moet jongeren op sportverenigingen krijgen
De eerste Urban Sports Dag in Rotterdam werd afgelopen woensdag 17 april gehouden. Jonge kinderen konden in de wijk Feijenoord terecht om te basketballen, BMX’en, steppen en nog veel meer. Het idee komt van Rotterdam Sportsupport; zij willen dat kinderen sneller hun weg vinden naar sportverenigingen.