Lisa Rotterdam in Charlois opgeschrikt door vernieling van volledig terras

De medewerkers van Bar & Kitchen Lisa Rotterdam op het Annie M. G. Schmidtplein in Charlois stonden zaterdagochtend voor een nare verrassing. In de nacht van vrijdag op zaterdag is namelijk het volledige terras van het restaurant vernield en zijn er een aantal ruiten ingegooid. De dader bleek een boze dakloze wijkgenoot die vrijdag overdag voor overlast zorgde, zo blijkt uit camerabeelden.

Het artikel gaat door onder de Facebookpost.

De man zorgde vrijdagmiddag al voor overlast op het terras. Hij viel gasten en medewerkers lastig met vervelende uitspraken. Naar aanleiding hiervan werd de politie gebeld, die na een zoektocht van een uur bij het restaurant liet weten de man mee te hebben genomen naar het bureau. En daarmee leek de kous af, maar eigenaresse Chislaine de Groot werd zaterdagochtend gebeld door een buurvrouw die vertelde dat het terras vernield was: “Ik wist op dat moment meteen dat hij het was; hij was gewoon boos”

‘Ik gaf deze man altijd te eten’

Lisa Rotterdam heeft vaker overlast van daklozen rondom het terras, maar nooit in deze vorm. Wel hebben ze, net zoals deze keer, goede steun aan en begrip van de politie in de wijk. Wat de huidige situatie nog vervelender maakt is dat Chislaine eerder juist positief contact met de man in kwestie had. “Ik gaf deze man altijd te eten: ik vind dat niemand honger mag hebben.” Ook kwam Chislaine de man vaak tegen tijdens het doen van boodschappen. “Toen ik hem vrijdag vroeg weg te gaan bij het terras zei hij mij niet te kennen, maar dat klopt helemaal niet.”

Grote schade
Hoe groot de schade is, is nog lastig in te schatten. “Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Er zijn wel eens een paar dingen kapot getrapt, maar nu is echt alles vernield en zijn er ruiten ingegooid. Ik heb dus echt geen idee wat de schade is”.

Het artikel gaat door onder het fotoalbum.

Lisa is zaterdag gewoon open mèt terras: “Er kwamen allemaal vreemde mensen, die we nog nooit hadden ontmoet, helpen met puinruimen. Echt zo lief! Alles staat nu weer, alleen ziet het er zonder de plantjes wat minder gezellig uit”, vertelt Chislaine.