Live screening Tegenlichtdocu over Rotterdamse bi-culturele jongeren

In het Gemaal op Zuid organiseren Concrete Blossom, de Afrikaanderwijk Coöperatie en ConComCow zondagavond 28 oktober een live screening en meet up rondom de VPRO Tegenlicht uitzending ‘Mijn stad is mijn hart’. Deze Rotterdamse docu gaat over de dreigende gentrificatie in Rotterdam en hoe jonge bi-culturelen daarmee omgaan.

Rotterdam is met ruim 206 verschillende nationaliteiten een superdiverse stad. Twee derde van de jongeren heeft een migratieachtergrond. Voor velen is integratie een gepasseerd station. Ze eisen hun plek op in de stad én instituten.

Zoals elke grote stad krijgt ook Rotterdam in toenemende mate te maken met gentrificatie. Hoe gaan de bi-culturele jongeren om met de verdringing op de huizenmarkt en de komst van hippe horecagelegenheden?

In de documentaire komen onder meer de Rotterdamse schrijver & organisator Malique Mohamud, socioloog Iliass el Hadioui, oprichter HipHopHuis Aruna Vermeulen en ondernemer Alia Azzouzi aan het woord.

De uitzending van Tegenlicht is zondag 28 oktober om 21.05 op NPO 2. De avond in het gemaal begint om 20.30 uur, na de documentaire wordt er nog nagepraat in het Gemaal. Meer informatie via Facebook

Beeld: VPRO, Marco Nauta

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter