Liveblog: De Wereldhavendagen zijn terug!

Na een volledige online editie én een kleinschalige editie door de coronapandemie, zijn de Wereldhavendagen nu terug in al haar grootsheid! Het beloven weer drie dagen te worden vol boten, actie én natuurlijk de vuurwerkshow. OPEN Rotterdam is er bij en doet verslag op onze sociale media kanalen en op de website.

“Ehm, 250 meter? 50 meter?” Weet jij hoe hoog de Erasmusbrug is? Of hoe vaak de brug open gaat op een dag? “100 keer?” Tijdens de jongerendag van de Wereldhavendagen lopen vele schoolklassen over de kades langs de marineboten, stands en over de Erasmusbrug. Of zij nou de goede antwoorden geven op de vragen, dat vertellen brugwachter Annie Crooswijk en technicus Sjors Sjors Ferreira Ribero.

Veel gezelligheid tijdens de opening van de Wereldhavendagen 2022.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OPEN Rotterdam (@openrotterdam)

Voor Gijske is de dag nu al gemaakt!

Aankomst onderzeeër
Een van de boten die dit weekend te bezichtigen zijn is dit exemplaar!

Controlekamer van de brugwachters
Tijdens de Wereldhavendagen kun je binnen kijken bij alles wat de haven draaiende houdt. Een van de belangrijkste plekken is misschien wel de controlekamer van de brugwachters! Verslaggevers Lauren en Vera krijgen een spontane rondleiding van Annie van Crooswijk, die al 12 jaar als brugwachter in deze controlekamer werkt. Vanuit deze plek besturen de brugwachters de Erasmusbrug, 13 andere bruggen en sluizen!

 

 

Opening
Kijk mee naar de Opening! Op vrijdagochtend, 10 uur, trapt de Koninklijke Marine af met een demonstratie. Verslaggevers Vera en Lauren zijn er live bij op Facebook. Ben jij er ook bij? Stuur dan jouw foto’s via sociale media of [email protected] naar ons op!

Receptie
Davidson van OPEN Rotterdam was aanwezig bij de receptie ter gelegenheid van de wereldhavendagen. En dat leverde fraaie plaatjes op.

De Formule 1 onder de boten
Donderdagmiddag was OPEN verslaggever Luke bij de ‘slow demo’ van de E1-boot: