LIVEBLOG – NN Kids Runs en AD City Run

Het weekend van zaterdag 7 april en zondag 8 april staat in het teken van de NN Marathon. Deze zaterdag kon je LIVE de NN Kids Run en de AD City Run volgen op OPEN Rotterdam en via dit liveblog hielden we je op de hoogte van wat er allemaal gebeurde deze dag.

Vanaf 21.00 uur kun je kijken naar een samenvatting van de Kids Runs en de City Run op OPEN Rotterdam TV. Kijk maandag 9 april vanaf 18.00 uur naar een tv-samenvatting van het hele marathonweekend in 010nu op OPEN Rotterdam. Voor al het nieuws over de marathon kijk je dus naar OPEN Rotterdam!

16:45 – Met de binnenkomst van de laatste loper eindigt ook dit liveblog van OPEN Rotterdam. Bedankt voor het volgen!

16:18 – De laatste loper van de AD City Run, met de afstand van 4,2 kilometer, is binnengekomen op de Coolsingel.
Hij is Imam en sprak de wijze woorden: “I’m last, but not least. Na de laatsten zullen nog vele eersten volgen.”

 
16:15 – Ook stichting Geert heeft geld opgehaald: de teller staat inmiddels al op meer dan 5.000 euro en zijn vrouw Anne kwam supertrots over de finishlijn.
 

16:12 – Het Jeugdsportfonds heeft een cheque overhandigd gekregen.
Deze cheque heeft een waarde van 83.000 euro: heel wat meer dan de 50.000 euro van vorig jaar. 

16:08 – De winnaar van de AD City Run komt uit Bussum (vlakbij Oosterhout). Hij is blij met zijn eindtijd. 
“Ik had dit eigenlijk bedoeld als een trainingswedstrijd, maar het ging wel lekker, dus ik heb toch maar alles gegeven.”

16:02 – Lopers van allerlei verschillende achtergronden doen mee met de wedstrijd. 

15:57 – Recordaantal deelnemers voor Dirk Kuyt Foundation. 
Ook van de Dirk Kuyt Foundation lopen er mensen mee. Een recordaantal zelfs dit jaar, vertelt Wim Wisse van de foundation. “Het is voor ons een lustrum, het is de vijfde keer dat we meedoen, en een recordaantal mensen voor ons.”

De Dirk Kuyt Foundation is er voor sporters met een beperking. Wim Wisse is van de organisatie en betrokken bij de AD City Run. “Ik vind het belangrijk om iets terug te doen voor de maatschappij. Ik ben Feyenoorder in hart en ziel, en deze foundation zorgt ervoor dat iedereen kan sporten: sport and fun for everyone.”
 
15:53 – Ook de AD City Run is een internationale hardloopwedstrijd, zo bewijst deze deelnemer.

15:43 – En hoewel deze race eigenlijk niet voor de kids was, was deze er toch doorheen geglipt. En, door alle aanmoedigingen van het publiek liep hij ook nog eens twee minuten sneller dan tijdens zijn trainingen!

Zijn vader was supertrots, maar mag dat zelf ook wel zijn: morgen gaat hij nog meelopen met de marathon van Rotterdam. Het wordt zijn tweede. Hij vertelt: “Ik woog voorheen nog 144 kilo, hield wel van een lekker biertje. Ik vond dat ik daar wat aan moest doen, ik werd bijna veertig, dus je kijkt nu naar een man die de tweede marathon gaat lopen en in de tussentijd even 38 kilo lichter is geworden.” Zijn doel voor zondag? De marathon uitlopen in 4 uur 30.

15:38 – Erben Wennemars is aanwezig als ambassadeur van het Jeugdsportfonds. 
Erben Wennemars, bekend van het schaatsen, maar ook drievoudig marathonloper is enthousiast over de NN Kids Run en AD City Run. “De marathon in Rotterdam is echt een hoogtepunt, de mooiste van Nederland”, zegt hij. Voor de jeugd vindt hij het geweldig dat dit is georganiseerd en goed om te zien dat er zoveel kinderen en jongeren meedoen. “Het jeugdsportfonds doet heel veel goede dingen. Sport geeft zoveel kracht en energie. Het is belangrijk dat kinderen kunnen sporten. Ik vind het heel erg als kinderen wel mee willen doen, maar dat dit vanuit huis niet kan. In Rotterdam zijn er wel 30.000 kinderen die niet kunnen sporten. Ik zou het tof vinden als alle kinderen konden sporten.”

15:25 – Meelopen met de marathon doen de deelnemers niet alleen voor de lol. Veel van hen lopen voor het sporten en de conditie, anderen lopen voor een goed doel. 
Anne Hoogeveen van stichting Geert loopt ook mee, samen met tv-presentatrice Diewertje Blok en veertig anderen, steunt zij hiermee haar man Geert die een zware hersenbloeding heeft gehad. Diewertje vertelt: “Geert was een collega van mij, iemand met veel humor, met wie ik fijn samen kon werken. Toen ik hoorde dat zijn vrouw deze stichting oprichtte, wilde ik daar graag bij horen. Dit is een heel mooie, ludieke manier om hiervoor aandacht te vragen.”

15:15 – De laatste ronde van de NN Kids Run is ook van start gegaan en gaat tot aan de Leuvehaven en weer terug.

15:12 – Illias is bevriend met Levi en meer dan trots op zijn wedstrijd. Extra bijzonder: hij is nog maar pas begonnen met atletiek. Dat houdt hem niet tegen: hij heeft grote ambities.

 
15:02 – Levi heeft de 2,5 kilometer ronde voor de kinderen van tien tot twaalf jaar gewonnen in een tijd van 8.10. 
“Ja, dat was een dik pr (persoonlijk record)!” zegt hij trots. “Het was wel zwaar, de eindsprint begon al vanaf de helft, maar het ging goed.” Tijdens het rennen denkt hij vooral aan zijn concurrenten, die houdt hij dan vanuit z’n ooghoeken in de gaten en hij heeft zijn best gedaan om hen bij te houden. Met succes: hij gaat straks de beker ophalen. Ambitieus is hij ook: hij heeft al aan het NK meegedaan en gaat nu een gooi doen naar Europese hardloopwedstrijden. 

14:46 – De eerste rondes van de NN Kids Run van 1 kilometer zijn achter de rug, straks gaan de rondes van 2,5 kilometer van start en volgt nog de AD City Run.

14:40 – De vader van Jamal en Imani is ook aanwezig deze zaterdag om zijn twee kids aan te moedigen.
Jamal en Imani zijn twee fanatiekelingen die al meerdere malen hebben meegedaan met de hardloopwedstrijden. Hun vader heeft er alle vertrouwen in. Of de twee ooit ook met de volledige marathon zullen meelopen, weet hij nog niet. “Jamal misschien wel”, zegt hij met een lachje. De twee lopen deze keer beiden de 2,5 kilometer.

14:21 – De NN Kids Run wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers.
Sigrid is een van de vele vrijwilligers. Zij vertelt: “We zijn heel druk bezig geweest vandaag en afgelopen week. Van het klaarzetten van de hekken, de tribunes, de borden en het hele parcours.” In totaal zijn er zo’n 1900 vrijwilligers actief voor het hele weekend. Niet alleen de enkele Rotterdammer doet mee, ook diverse scoutingverenigingen en andere clubs zijn actief voor de marathonlopers. 
14:17 – De rondes van de kinderen zijn 1 kilometer lang. Zij gaan van start vóór het stadhuis en maken dan de terugkeer op het Churchhillplein voor het WTC op de Coolsingel voor ze finishen terug op de Coolsingel bij het stadhuis. Bij de kinderen rennen diverse ouders en coaches mee. 

14:14 – De eerste ronde van kinderen is al achter de rug.

14:00 – Wil je meekijken met de NN Kids Run en AD City Run? Check hier onze livestream!
 

13:50 – De spanning stijgt…

 

13:45 – Wie er dit jaar gaat winnen, is natuurlijk nog niet bekend. Dit waren vorige keer de winaars.
Bij de Kids Run op de 2,5 kilometer won Haico Boer op 7:24. Michiel Zunderman haalde de winst binnen op de kortste afstand van 1 kilometer op 3:30. Sebastien Mahia Namur was de nummer 1 van de AD City Run.

13:42 – Het is bijna zover voor de eerste startgolf. Het mooie weer draagt bij aan de sfeer in de stad en rondom het parcours.
 

 
13:40 – Vanaf 14.00 uur is OPEN Rotterdam live vanaf de NN Kids Run en de AD City Run. Je vindt ons aan het werk op het Churchhillplein, vlakbij de McDonalds op de Coolsingel en natuurlijk bij de start- en finishlijn. 
 

13:30 – Over een half uur gaat de eerste ronde van de NN Kids Run van start met de jongste lopertjes van zeven tot acht jaar. Zij staan er in ieder geval al helemaal klaar voor. 
 

13:27 – De kinderen kunnen een afstand lopen van 1 kilometer, maar de ouderen kunnen ook een ronde lopen van 2,5 kilometer. 
De langere ronde is voor de kids van tien tot twaalf jaar en van dertien tot vijftien jaar. De laatste groep start om 15:00 uur met hun wedstrijd. De verwachting is dat zij een klein half uurtje later finishen en dan hun prijs uitgereikt krijgen.

13:20 – De AD City Run is voor degenen die nog niet helemaal klaar zijn voor de volledige marathon. 
Deze afstand is 4,2 kilometer. Uiteraard kan de afstand ook worden gebruikt als warming-up voor de wedstrijd van morgen of voor partners of toeschouwers van lopers die zondag meedoen met de langere versie. Extra bijzonder: deze run eindigt en start ook op de Coolsingel.

13:11 – Naarmate de hardloopwedstrijd dichterbij komt, wordt de stad verder afgesloten. Let dus op als je nog met de auto deze kant op wil. Ook sommige tramlijnen worden omgeleid.
 

 
13:08 – De ‘grote’ marathon is morgen, maar in de stad zijn al flink wat hardlopers aanwezig. En sommigen doen vandaag ook al mee!

12:59 – De NN Kids Run gaat over een klein uurtje van start. De familie Seedorf was er vorige week al klaar voor. 

12:48 – Vrijwilligers Marathon krijgen een rondleiding achter de schermen


11:38 – De finishlijn is nu nog leeg, in afwachting van de hardlopers. Het publiek zal straks langs de zijkanten staan om de deelnemers aan te moedigen.

Kidsrun Rotterdam
 

11:29 – De eerste lopers zijn nog niet in het zicht, maar het is al wel duidelijk dat de NN Kids Run en AD City Run vandaag zijn.

11:20 – De NN Kids Run vandaag gaat van start om 14.00 uur. 
De eerste ronde is voor de kinderen van zeven en acht jaar. Een kwartier later gaat de tweede golf, de kinderen van negen tot tien jaar en de derde ronde vertrekt om 14.30 uur. De oudste kids vertrekken om 14.45 uur en de bedoeling is dat rond de klok van 14.50 uur de prijzen worden uitgereikt. 
 

11:05 – Voorafgaand aan de marathon waren de deelnemers volop bezig met de voorbereidingen. Zo ook bij de SBO Johannes Martinusschool in Rotterdam-Centrum.

10:41 – Kijk nog even deze preview terug om een beetje in de stemming te komen voor vandaag.

10:34 – Let wel op als je naar Rotterdam kunt: de stad is deels afgesloten voor verkeer. 
Geadviseerd wordt om vooral met het openbaar vervoer naar de stad te komen, om extra drukte te vermijden.

09:59 – Deze zaterdag 7 april is de aftrap van het Marathonweekend in Rotterdam. 
De eerste dag draait om de NN Kids Run de AD City Run, zondag gaat het om de marathon.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram  Twitter Snapchat