LIVEBLOG UITdagen 2016 – Zaterdag 10 september

Tijdens Rotterdam Uitdagen trappen we het culturele seizoen 2016/2017 af. Met korte previews en andere originele dingen die hier ontstaan. Want in Rotterdam doen we cultuur net even anders. Rauwer, stoerder, intiemer, mooier. Van uitdagend theater tot rauwe hiphop battles en van intrigerende cross-overs tot toffe kinderactiviteiten. OPEN Rotterdam is erbij! 

Het programma is gestart op vrijdag 9 september met Kunstavond XL in het Witte de Withkwartier. Op zaterdag en zondag vindt het uitgebreide programma plaats op het Schouwburgplein. OPEN Rotterdam is erbij! Ga jij ook de Uitdagen 2016 bezoeken? Deel dan jouw foto’s en video’s met ons via [email protected] of via onze social media kanalen.

Kijk voor meer info over de Rotterdam Uitdagen op http://www.rotterdamuitdagen.nl/

=======================================================================================

Tot zover onze berichtgeving over de Uitdagen van vandaag! Morgen zijn we er weer bij en laten je zien wat voor geweldigs het nieuwe culturele seizoen jou te bieden heeft! 

20.20 Nog eentje dan om het af te leren….. Een verslag van een bijzondere samenwerking tussen de klassieke musici van Sinfonia Rotterdam en M., spoken word artiest.

 

18.35: De beste dansers van het HipHop Huis gingen in duo’s de strijd met elkaar aan tijdens een dance battle! Was het voor de jury lastig om te bepalen wie de beste skills had?

17:00 Reporter Aino interviewt een van de winnaars van de Block Party dance battle van het HipHopHuis. Voguers, krumpers, bboys en bgirls, ieder team maakte kans op de hoofdprijs van 200 euro.

16:40 Het RO Theater komt met een nieuwe voorstelling; Our House. Daarom verzorgen ze in de context van het stuk een tentoonstelling. Hiervoor bouwen ze met een kist vol huishoudelijke spullen een menselijk nest midden op het terras van het Schouwburgplein. Beetje maf, maar wel leuk! 

16:20 De kunstenaars van Rewriters010 zijn live aan het werk en transformeren het verhoogde terras naast de bar in een waar Rotterdams Street Art kunstwerk.

16:00 Rotterdamse dansers strijden in de finale van de dance battles.

15:40 Ook het IFFR is aanwezig, met de kleinste bioscoop van de stad! Je kunt in een filmkubus doorlopend vijf IFFR-films bekijken.  

 

Ook het IFFR is aanwezig met een mini bios! Je kunt hier 5 korte films bekijken..#rotterdamuitdagen #iffr #movie
Een video die is geplaatst door OPEN Rotterdam (@openrotterdam) op 10 Sep 2016 om 6:37 PDT


15:15 Vanaf volgende maand bestaat er een echt Rotterdams Stripmagazine. Reporter Aino zocht de initiatiefnemers even op. 

15:00 Als twee druppels water!


14:45 Voor kids is er ook genoeg te beleven dit weekend.

14:20 Het Instituut voor de Loslopende Mens is een podium voor mensen die zijn losgeraakt van hun achtergrond en waarbij het steeds meer op hun zelf aankomt. Vandaag kun je met Oscar in gesprek over dictaturen.

13:45 De Funky Organizers showen hun funky Grooves!

 

De Funky Organizers knallen het figuurlijke dak er af op het schouwburgplein.
Een video die is geplaatst door OPEN Rotterdam (@openrotterdam) op 10 Sep 2016 om 5:38 PDT

13:30 Reporter Aino is al druk aan het filmen.  Zij gaat zometeen naar het Strips Museum Rotterdam. Zij brengen een Rotterdamse strip uit; Hollandsch Metaal. 

13:15 – Collega Osman is heel de dag op het Schouwburgplein te vinden!