LIVEBLOG UITdagen 2016 – Zondag 11 september

Tijdens Rotterdam Uitdagen trappen we het culturele seizoen 2016/2017 af. Met korte previews en andere originele dingen die hier ontstaan. Want in Rotterdam doen we cultuur net even anders. Rauwer, stoerder, intiemer, mooier. Van uitdagend theater tot rauwe hiphop battles en van intrigerende cross-overs tot toffe kinderactiviteiten. OPEN Rotterdam is erbij! 

Het programma is gestart op vrijdag 9 september met Kunstavond XL in het Witte de Withkwartier. Op zaterdag en zondag vindt het uitgebreide programma plaats op het Schouwburgplein. OPEN Rotterdam is erbij! Ga jij ook de Uitdagen 2016 bezoeken? Deel dan jouw foto’s en video’s met ons via [email protected] of via onze social media kanalen.

Kijk voor meer info over de Rotterdam Uitdagen op http://www.rotterdamuitdagen.nl/

=======================================================================================

Tot zover onze berichtgeving over de UITdagen van dit jaar. Het was een top weekend!

16:50 Naar welk culturele evenement van dit seizoen kijken de bezoekers van de Rotterdam UITdagen eigenlijk uit?

16:35 Reporters Aino en Farzana met Jörgen Raymann

16:25 Jörgen Raymann is live met de show ‘Zo kan het ook’. Dit is een middagje filosoferen tegen de draad in. Over hoe ouder worden eigenlijk gewoon leuk is. En hoe je vrouw ook steeds leuker wordt. Volgens Jörgen lacht het leven je toe als je keihard terug durft te lachen.


16:10 
Showroom MAMA verrast ons met een optreden van performance kunstenaar Mylan Hoezen. In een kubus bedekt met krimpfolie en een vloer bedekt met verf liggen drie performers in een plas met verf. 

15:35 Dromen doen we allemaal. In de Droomkeet van het SKVR kan men hun droom opschrijven en aan de muur hangen. Daarnaast kun je er met mensen over je eigen droom en over hun dromen praten.


14:35 The Legends is een urban dansgroep uit het project ‘Make You Move’, dit is een programma van de SKVR en het HipHopHuis. De groep presenteert een dynamische showcase met verschillende urban dansstijlen.

14:25 Kinderen kunnen tijdens de workshop ‘MakersOlympiade van Het Nieuwe Instituut een eigen robot bouwen. 

13:50 Wat een geweldig initiatief; kids van het koor Al Wahda zingen samen met vluchtelingen en de zangers van Music Generations. Een concert met gastvrijheid als thema. En voor iedere muziekhebber is er wat wils: rap, hiphop, zang en anasheed. 

 

Kids van het Al Wahda koor zingen samen met vluchtelingen en met de zangers van Music Generations! #rotterdamuitdagen #open010 #mooi
Een video die is geplaatst door OPEN Rotterdam (@openrotterdam) op 11 Sep 2016 om 4:51 PDT

13:40 Check hier de reportage over het intieme optreden van Nederlands grootste musicalsterren. 

13:10 Na de flinke regenval vannacht zijn de tafels en zitplekken weer droog. 

 

De tafeltjes zijn weer droog, dus het Schouwburgplein is helemaal ready voor de Uitdagen! #rotterdamuitdagen #graffiti #cultuur
Een foto die is geplaatst door OPEN Rotterdam (@openrotterdam) op 11 Sep 2016 om 4:05 PDT


12:30 Wat is er nou mooier dan gezond bezig zijn met uitzicht op de mooiste stad van de wereld? 

12.10 Musicalfans opgelet: de beste musicalsterren van Nederland geven nu een intiem concert op het Schouwburgplein.  Brigitte Heitzer van Nonsens, Miss Saigon, Love me Tender en Evita zingt de sterren van de hemel. Ze wordt begeleid door pianist Frans van Heemskerk.