Liveblog gesloten: de Wereldhavendagen bij OPEN Rotterdam

De Rotterdamse haven staat van vrijdag 1 t/m zondag 3 september in de spotlight tijdens de Wereldhavendagen. Bij OPEN Rotterdam geniet je van al het spektakel op het water en langs de kades. Volg ons verslag op onze sociale media kanalen en op de website.

Ruim 400.000 bezoekers
De Wereldhavendagen zitten er weer op. De organisatie spreekt van een enorm succesvolle editie. De WHD zijn door ruim 400.000 bezoekers bezocht.

Vandaag zelfs parachutisten

Nog 1 keer genieten van de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug

Speciale boten melden zich voor de Wereldhavendagen

Dag 2 van Wereldhavendagen in volle gang

De mist is inmiddels weggetrokken en alle shows, activiteiten en demonstraties zijn al een tijdje weer in volle gang.

Organisatie stelt watershows uit vanwege enorme mist boven de stad

Zie mist

Stadshaven Brouwerij doet er alles aan om zo circulair mogelijk bier te brouwen

Dit jaar is er op de Wereldhavendagen extra aandacht voor innovatie, energietransitie en duurzaamheid. De Stadshaven Brouwerij Rotterdam is daar in het Merwe Vierhavengebied volop mee bezig door zo circulair mogelijk bier te brouwen.

Extinction Rebellion bezet Erasmusbrug en wil een groenere haven

Herover de Haven. Met die leus bezette actiegroep Extinction Rebellion rond 12.00 uur de Erasmusbrug. De groep is van plan om tot zeker de avondspits op de brug te blijven staan en vraagt aandacht voor de problemen die de haven oplevert. Wat betreft klimaat, maar ook gezondheid. “Wij verdienen een haven om trots op te zijn en dat kan niet met de haven die we nu hebben.” Lees hier het hele artikel.

Proef de sfeer

Op de eerste dag van het havenfestijn, traditioneel gezien voor de jongeren, proeven wij de sfeer en vaart OPEN Rotterdam zelfs een stukje mee met een tender. Ook spreken we heuse havenfans.

Sleepbootdemonstratie

Vincent ontwikkelt door AI aangedreven schepen en draagt zo bij aan een innovatieve haven

Duurzaamheid en innovatie zijn de thema’s die centraal staan tijdens de Wereldhavendagen. En aan de toekomst van de Rotterdamse haven en scheepvaart wordt hard gewerkt, onder andere door Vincent Wegener. In die toekomst zijn kapiteinen in de haven misschien overbodig; hij ontwikkelt namelijk door AI aangedreven schepen.

Vol kadeprogramma

Niet alleen op het water, maar ook langs de kades is er van alles te zien en te doen.

Mariniers op de steeldrums

Vrolijke klanken op de Wereldhavendagen.

Opening Wereldhavendagen 2023

De Wereldhavendagen zijn van start!