Lockdown wandelingen | #10 Rondje door IJsselmonde op hoog tempo

Lockdown wandelingen | #10 Rondje door IJsselmonde op hoog tempo

Rotterdammers trekken sinds de uitbraak van het coronavirus massaal de wandelschoenen aan. Door de coronamaatregelen blijven er namelijk weinig dingen over om te doen en daarom besluiten veel mensen om het park of bos op te zoeken. Wat zijn nou bijzondere hotspots en plekken om al wandelend tot rust te komen? In deze serie vertellen Rotterdammers waar en waarom wandelen nu zo fijn is. Deze week spreken we Youri Meuleman, voormalig vlogger van OPEN Rotterdam.

Yoeri loop al jarenlang hard. Wat voor anderen wandelen is, doet hij op een iets hoger tempo. “Ik ben slechts een amateurloper, maar met een snelste 10 km van 38:42 loop ik mijn vrienden er meestal wel uit.”

Door de coronacrisis gaan er helaas geen hardloopwedstrijden meer door. Op 5 april 2020 wilde Yoeri zijn allereerste marathon lopen, maar deze wordt steeds verschoven. Elk weekend loopt hij daarom tussen de 10 en 15 km om in de tussentijd zijn conditie op orde te houden. “Speciaal voor OPEN Rotterdam heb ik daarom mijn leukste route uitgestippeld door IJsselmonde.”

“De looproute begint op de kruising van het Zevenbergsedijkje en het Zwijndrechtsepad. Dit is de grens tussen de gemeente Ridderkerk en Rotterdam.”

“De eerste kilometer loop ik het Zevenbergsedijkje uit, tot ik bij verzorgingstehuis Smeetsland ben. Hier sla ik rechtsaf!”

“Ik loop door het park wat tussen de wijken Reyeroord en Hordijkerveld ligt, om uiteindelijk bij het hart van IJsselmonde uit te komen.”

“Hier is een selfie voor winkelcentrum Keizerswaard. Vanaf hier loop ik naar park de Twee Heuvels.”

“Park de Twee Heuvels is in 2019 flink verbouwd. Ook is er in dit park nu meer aandacht voor sport gekomen. Op de foto zie je een hardlooproute van 1200 meter waar elke 100 meter staat aangegeven. Een rondje loop ik in ongeveer 5 minuten.”

“Ik gebruik het park ook meteen voor krachttraining. de Dwarsdijk verlaat ik het park, en loop ik richting de Stadionweg. Hier komt de Rotterdam marathon ook altijd langs. Veel hardlopers vinden dit een vervelende lange weg.”

“Vanaf de Stadionweg loop ik richting de Veranda waar ik het drijvende platform van de Watertaxi op ga. Ik heb nog gevraagd of ik gratis mee mocht varen, maar dit mocht niet omdat ik met het hardlopen mijn mondkapje niet bij me had.”

“Vanaf de Veranda ben ik naar het eiland van Brienenoord gelopen. Dit is toch wel een verborgen pareltje van IJsselmonde. Helaas zijn er op dit moment grote verbouwingen op het eiland gaande, maar ik ga er vanuit dat het alleen maar mooier gaat worden.”

“Ik vervolg mijn route, en loop dat hele lange eind over de Stadionweg terug om uit te komen op de Bovenstraat. Hier staan nog een hoop oude woningen. Op deze foto is ook duidelijk te zien dat enkele huizen plaats hebben moeten maken voor de grote brug.”

“Hierna kom ik in de oude dorpskern van IJsselmonde, om even een selfie te maken bij het 4 mei monument. Met de scouting heb ik hier meerdere malen gestaan.”

“Langs de snelweg loop ik door het parkje bij de Beverwaard naar mijn laatste “hotspot”. De Cornelis van Beverenbrug is een fietsbrug over de A16 heen. Ik noem het wel eens de kleine variant van de Erasmusbrug. Op dit moment heb ik al 12,5 km in de benen.”

“Vervolgens loop ik het Zwijndrechtsepad uit in zuidelijke richting, tot ik weer ben uitgekomen op het startpunt. Hier tik ik mijn 14 km lange route af op een keurige 1 uur, 4 minuten en 37 seconden. Gemiddeld heb ik dus met 13 km/h gelopen!

“En eenmaal thuis stond er een heerlijke lunch op mij te wachten!”

Wekelijks praten we met een aantal Rotterdammers over zijn of haar favoriete of bijzondere route door de stad. Lees hier de verhalen terug:

Ben jij deze routes ook gaan lopen of heb je een route die je graag wil delen met de rest van de stad? Deel het met OPEN Rotterdam!