Lofzang voor Rotterdamse mantelzorgers tijdens Dag van de Mantelzorg

Op donderdag 10 november was het de dag van de mantelzorger. Een dag waarop waardering voor mantelzorgers centraal staat. Rotterdamse mantelzorgers werden dit jaar getrakteerd op een heus loflied dat werd verzorgd door het zangduo Sanne en Joyce.

Lofzang
Steunpunt voor de mantelzorger, Mantelfoon, kwam met het idee om een dankbaar gebaar te maken middels muziek en schakelde Sanne en Joyce in om het lied ‘Jij maakt de dag’ te schrijven. Sanne en Joyce schrijven vaker zogenaamde lofliederen waar ze middels een heel persoonlijke tekst een ode brengen in liedvorm.Met hun lofzang voor mantelzorg gingen ze verschillende buurthuizen in Rotterdam langs om hun lied voor te dragen.
Wij volgden hun tijdens de optredens in de wijken Charlois en Feijenoord. Hier vroegen wij de mantelzorgers wat zij ervan vonden.

Dag van de Mantelzorg
Mantelzorgers zorgen vaak onvoorwaardelijk en of onbetaald voor hun naasten of onbekenden. De liefde die mantelzorgers geven aan de ander kunnen ze helaas niet altijd terugkrijgen daarom is het belangrijk om middels de dag voor de mantelzorger hen wat extra waardering te geven.