Lot Mertens neemt afscheid van ‘haar wijk’ Middelland

Lot Mertens was als wijkmanager behoorlijk populair in de wijk Middelland. Afgelopen zaterdag moest zij, redelijk onverwacht, afscheid nemen vanwege potentiële belangenverstrengeling.

Er werd af en toe een traantje weggepinkt, maar vooral veel gelachen tijdens het “afscheidsfeest” van Lot Mertens. “Hoewel ik de beslissing wel een beetje kan meevoelen, was ik wel chagrijnig over de haast. Waarom moet er nu gestopt worden, terwijl we nog volop bezig zijn met ons project?”, aldus Mertens. “Of het heeft zo moeten zijn, want nu heb ik dit toffe feest”, zegt ze vervolgens doelend op het Midd Fest, het sport- en cultuurfestival dat op de dag van haar afscheid werd gehouden op het Henegouwerplein.

Mertens zet zich al tien jaar in voor de wijk Middelland en volgens veel wijkbewoners met hart en ziel. “Ze deed haar werk op onorthodoxe wijze, door bijna twentyfour-seven in de wijk aanwezig te zijn en te investeren in de contacten en de ontmoetingen met de mensen in Middelland’’, vertelt mede-initiatiefnemer van het afscheidsfeest Liesbeth Levy.

Mertens is intensief betrokken geweest bij het project Mooi, Mooier, Middelland. Een co-creatie-project waarbij zeven miljoen euro aan gemeentelijk geld door de wijk zelf besteed mag worden aan gebiedsontwikkeling. Mertens maakte zich hard voor de stem van de wijk bij de uitvoering van deze gebiedsontwikkeling.

Dat Lot Mertens plots afscheid moet nemen van haar functie als wijkmanager heeft te maken met het aantreden van wethouder ‘Economie, Wijken en Kleine Kernen’ Barbara Kathmann in juli 2018. Omdat wethouder Kathmann de schoonzus is van Mertens heeft de gemeente besloten eventuele schijn van belangenverstrengeling te voorkomen en Mertens uit haar functie te halen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter