LTC Plaswijck vecht voor behoud terrein

LTC Plaswijck heeft tot eind september nog een huurcontract met Plaswijckpark. Het contract stond voor 30 jaar en zoals het er nu naar uitziet wordt het contract niet verlengd. Plaswijckpark wil een gedeelte van het terrein gebruiken om de huidige parkeerproblemen op te lossen.

LTC Plaswijck, Plaswijckpark en omwonenden zijn al een tijd bezig met besprekingen en bijeenkomsten om tot een oplossing te komen voor het huidige parkeerprobleem. LTC Plaswijck bestaat al 75 jaar en doet er alles aan om de club niet te verliezen. Plaswijckpark heeft samen met de gemeente meerdere opties besproken en wil niks liever dan iedereen in de omgeving tevreden houden. “Het parkeerprobleem is een buurtprobleem, en dat moet opgelost worden. Als dat goed opgelost kan worden, vinden wij het prima en kunnen we een nieuw contract afsluiten met het tennispark”, aldus Gerard Steenvoorden, bestuurslid Plaswijckpark.

Een omwonende van het tennispark geeft aan dat er veel nadelige gevolgen zijn door het nog te bouwen parkeerterrein op de plek waar de tennisclub nu staat: “Het tennispark ligt nu in een dal waardoor er geen last is van de wind en mensen lekker kunnen tennissen. Als er een parkeergarage wordt gebouwd met een tennisdeck gaan de lichtmasten omhoog, licht valt in huis; ik ben bang dat de marktwaarde van de huizen een stuk omlaag gaat”, volgens de omwonende.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat