Luchtsingel wint 2e prijs Gouden Piramide Award

De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. ZUS pakte met de Luchtsingel de 2e prijs.
Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst heeft afgelopen zaterdag in het Nieuwe Instituut de Gouden Piramide 2013 uitgereikt aan Volkshuisvesting Arnhem. De woningcorporatie wint deze onderscheiding voor het project Modekwartier/100%XL in de Arnhemse wijk Klarendal.

Rotterdams bureau ZUS kreeg voor de Luchtsingel de 2e prijs. Dit project is opgezet om een betere logistieke en sociale verbinding te maken tussen Rotterdam Noord en het centrum. Minister Blok was erg te spreken over dit project en heeft (als particuliere koper) een plank voor de Luchtsingel aangeschaft. Daarnaast is ZUS genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2013. Er kan op deze prijs gestemd worden tot en met 12 december.

De beste projecten van de Gouden Piramide Award worden beschreven en geillustreerd in een boek dat wordt uitgegeven door uitgeverij nai010.