Luna kan niet wachten op middelbare school en bereidt zich online voor

Luna kan niet wachten op middelbare school en bereidt zich online voor

Het kiezen van een middelbare school is voor elke groep 8 leerling lastig, maar helemaal in coronatijd. De leerlingen konden sinds de lockdown in oktober niet fysiek meedoen aan een open dag of de school bekijken. Alles werd dit jaar online gedaan. Een spannende tijd voor de aankomende brugpiepers.

Luna kijkt al uit naar de middelbare school. Ze kiest voor het Rudolf Steiner College. “Ik ben er helemaal klaar voor en heb er zin in. Om nieuwe vrienden te maken bijvoorbeeld. Ik ben vorig jaar in groep 7 al eens langs geweest”, vertelt de scholiere. Ze had geluk, want toen was er nog geen corona pandemie. “Ik heb dit jaar ook nog webinars gevolgd bij het Rudolf Steiner. Dat was wel online”, vertelt ze.

Haar vader is maar wat blij dat ze in groep 7 al even waren gaan kijken. “We hebben haar nog voor een open lesmiddag opgegeven in oktober vlak voor de lockdown. Ook bij Melanchthon zijn we nog langsgegaan, maar toen ging alles online verder. Dan is het lastig er een gevoel bij te krijgen”, stelt vader Ward Nicolaas. “Ik vind dat veel scholen het heel goed hebben opgepakt. Met online vragensessies en dat soort dingen. Daar kun je toch gewoon je vragen stellen. Je bent dan ook in kleine groepjes met andere ouders en zo heb je eigenlijk een vorm die ook wel kan blijven”, besluit hij.