Maandag start werkzaamheden Hoekse Lijn in Hoek van Holland

Rondom de haven van Hoek van Holland beginnen maandag 10 december de werkzaamheden om de omgeving klaar te maken voor de Hoekse Lijn. Er wordt onder andere gewerkt aan het nieuwe metrostation Hoek van Holland Haven. Dit station moet zorgen voor de aansluiting tussen de bestaande metrolijn en de spoorverlenging tot het strand van Hoek van Holland.
Ook wordt er gewerkt aan horecavoorzieningen, een openbare fietsenstalling en een P&R-terrein. De werkzaamheden aan de omgeving Hoek van Holland Haven duren volgens de gemeente Rotterdam in totaal ongeveer één jaar.

In februari moet de eerste fase van de Hoekse Lijn starten. Dan rijdt de metro vanaf het centrum door tot metrostation Hoek van Holland Haven. Omdat de werkzaamheden aan dat metrostation op in februari nog bezig zijn, komt er een tijdelijk station om reizigers op te vangen.

Eind volgend jaar begint de tweede fase van de Hoekse Lijn. De metrolijn wordt dan doorgetrokken tot het strand van Hoek van Holland. Twee jaar later, in 2021, moet die spoorverlenging opgeleverd worden en is de Hoekse Lijn klaar. In dat jaar moet volgens de planning de metro van centrum Rotterdam tot het strand van Hoek van Holland rijden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat