Series van OPEN Rotterdam/
Maarten komt in actie

Iedereen ergert zich wel eens ergens aan. Je herkent het wel: de afvalcontainer is vol en iedereen zet zijn vuilniszak ernaast tot de hele straat bezaaid ligt met afval dat door meeuwen wordt verspreid, of de buurman zet keihard Björk op terwijl je net na een lange school- of werkdag een dutje probeert te doen. Veel mensen die zich ergens aan ergeren beginnen dan te vloeken of te zuchten, maar kunstenaar Maarten Bel merkt dat je met humor en creativiteit veel verder komt. Als je iemand op een humoristische manier op zijn of haar ergerniswekkende gedrag probeert te wijzen, zal diegene je sneller tegemoet willen komen dan wanneer je begint te tieren en je middelvinger opsteekt. In de serie Maarten Komt in Actie worden een aantal herkenbare ergernissen besproken en bedenkt Maarten zelf creatieve oplossingen, maar je hoeft natuurlijk geen kunstenaar te zijn om je creativiteit en je humor voor een goed doel in te zetten! Wanneer je merkt dat je je aan iets of iemand ergert, bedenk dan ook eens een verrassende, grappige manier om mensen op hun gedrag aan te spreken! Je kunt je ideeën mailen naar [email protected]: de leukste inzendingen worden gedeeld op sociale media.

Maarten bedenkt oplossing voor gevaarlijk verkeer

Abdul wordt vaak bijna omver gereden als hij oversteekt. Tot overmaat van ramp zijn het vaak de automobilisten die beginnen te vloeken en te tieren. Maarten bedenkt een manier om automobilisten bewuster te maken van hun medemens.

Maarten bedenkt oplossing tegen geluidsoverlast

De bovenburen van Michelle studeren aan het conservatorium. Ze leren een kunst, maar het vele oefenen kan anderen tot waanzin drijven. Maarten helpt Michelle het licht te zien aan het einde van een erg lawaaiige tunnel. 

Maarten bedenkt oplossing tegen straatintimidatie

Anouschka vindt het spannend om langs groepen jongeren te lopen. Ze kijken haar intimiderend aan of roepen haar na. Maarten bedenkt een oplossing waarbij Anouschka een metamorfose ondergaat die meer respect afdwingt

Maarten bedenkt een oplossing voor onderbroeken in het zwembad

In het zwembad ziet Maarten vaak dat stoere jongens, maar ook volwassen mannen, hun onderbroek aanhouden onder hun zwembroek. Daarmee vervuilen ze het water, en maken ze het zwemmen voor andere mensen minder aantrekkelijk. Maarten bedenkt een oplossing waarbij de jongens er net zo stoer uit blijven zien.

Maarten komt samen met Tyfaine in actie tegen zwerfafval

Tyfaine ergert zich aan al het zwerfafval in de buurt en in het bos. Het is niet goed voor de natuur en het ziet er triest uit. Maarten probeert het opruimen van zwerfafval leuker te maken.

Maarten bedenkt oplossing voor gevaarlijk verke…

Maarten bedenkt oplossing tegen geluidsoverlast…

Maarten bedenkt oplossing tegen straatintimidat…

Maarten bedenkt een oplossing voor onderbroeken…

Maarten komt samen met Tyfaine in actie tegen z…