Maas theater en dans maakt emotioneel portret van Gail uit Delfshaven

De lockdown heeft in de culturele sector flink huisgehouden. Gelukkig beginnen we naast alle pijn ook steeds meer positieve geluiden te horen. Zo hebben makers rustig de tijd gehad om nieuwe dingen uit te proberen. Maas Theater en Dans is begonnen met Delfshaven Verhalen. Een lang gekoesterde droom om geïnspireerd door mensen uit hun wijk een voorstelling te maken, is eindelijk verwezenlijkt.

In de eerste voorstelling stonden een pastoor, een activiteitenbegeleider in de zorg en Gail Kersout centraal. Haar vader overleed afgelopen februari aan de gevolgen van kanker. Hij woonde echter in Suriname en precies in het weekend dat ze voor de uitvaart de Atlantische Oceaan over zou vliegen sloot het land het luchtruim in verband met de Corona-pandemie. Hierdoor werd ze gedwongen de uitvaart te volgen op haar laptop via een livestream.

Om zichzelf door het rouwproces heen te helpen besloot ze te gaan doen wat haar vader ook altijd deed: tuinieren. Aan beide kanten van haar voordeur van een hoekwoning aan het Virulyplein maakte ze een ‘geveltuintje’ met tomaten, lavendel en rozen. Doordat ze steeds op straat te vinden was maakte ze ineens veel nieuwe contacten met buren en dat verzachtte de pijn enorm.

Dit soort verhalen vormen de ruggengraat van de theatershow Delfshaven Verhalen die een aantal keer per jaar door Maas theater en dans zal worden opgevoerd in Maaspodium. Afgelopen vrijdag was de premiere.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat