Maastunnel aankomende week dicht voor overgang naar tweede jaar renovatie

De verbindende tunnel van noord naar zuid gaat in de periode van 16 juli tot en met 23 juli dicht. Tijdens deze week gaan de werkzaamheden over naar de andere tunnelbuis voor de start van de tweede renovatie periode van de Maastunnel.

Het eerste jaar vol grootschalige werkzaamheden zit er op en is voorspoedig gelopen. Volgens de gemeente Rotterdam gaan de renovatie- en restauratiewerkzaamheden geheel volgens plan en is de eerste tunnelbuis nu volledig gereed. Volgende week wordt de tunnelbuis nog wel volledig getest op eventuele calamiteiten en zal er een start worden gemaakt aan de werkzaamheden van de tweede tunnelbuis.

De renovatie van de Maastunnel kost zo’n 262 miljoen en de gemeente verwacht niet dat die kosten gaan oplopen. De tunnel lijkt misschien als vanouds maar alles aan de tunnel is volledig veranderd en nieuw. Zelfs de karakteristieke tegels in de tunnel zijn vervangen en speciaal vanuit Barcelona overgevlogen om de tunnel zoveel mogelijk te laten lijken als voorheen, maar dan in een nieuw jasje.

Hoewel de werkzaamheden dus geheel volgens plan lopen, zijn er toch Rotterdammers die last ondervinden. OPEN Rotterdam nam als een van de eersten een kijkje in de gerenoveerde tunnelbuis.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter