Maastunnel krijgt nieuwe lampen in oude stijl

De wegen naar de Maastunnel toe krijgen deze week nieuwe verlichting in de oorspronkelijke stijl. De rijbanen zullen verlicht worden door de nieuwe ledverlichting in de kleur oranje, net zoals vroeger.

Er worden in totalen 22 armaturen vervangen. Tien aan de rechterkant van de Maasoever tot het Drooglever en twaalf op de linker Maasoever tot de Pleinweg. De verlichting is in dezelfde kleur als de verlichting van de Maastunnel.

Zie hier de foto’s van de oorspronkelijke verlichting

De Maastunnel is een Rotterdams rijksmonument. De laatste jaren is er met de renovatie en de restauratie getracht de tunnel weer zoveel mogelijk naar de oorspronkelijke staat terug te brengen. Dat geldt nu ook voor de straatverlichting. Er is goed uitgezocht door middel van oude beelden hoe de lampen er voorheen uitzagen en er is een bedrijf aangenomen die de lampen zo nauwkeurig mogelijk namaakt. De lampen zullen vanaf 16 augustus binnen twee dagen worden vervangen.

In onze driedelige special Innovatieve Architectuur namen we onze bijzondere tunnel onder de loep. Hoe is de Maastunnel ontstaan? Kijk nu de aflevering terug!