Mama’s oude recepten in een nieuw jasje bij La Cuisine Mama

Bij Noah in de Wijnhaven vond de eerste editie van La Cuisine Mama plaats. Op het menu stonden geen standaard gerechten, maar oude recepten met een moderne twist.
Younes Bouzalmat en Erivaldo Nascimento hebben het culinaire evenement La Cuisine Mama opgezet. Volgens dessert chef Erivaldo hebben jongeren geen passie meer voor eten: “We zien sowieso dat de nieuwe generatie het niet boeit wat ze eten. Het liefst bestellen ze alleen maar via Thuisbezorgd. Wij weten bijna zeker dat we met, oude gerechten in een nieuw jasje, jongeren ook kunnen laten genieten van beide werelden.”

De heren hebben een menu samengesteld met wereldwijde gerechten. De gerechten komen uit Amerika, Argentinië, Madagaskar, Algerije, Mexico en Japan. Zoals gefrituurde sushi en chopped beef met rode rijst. Chefkok Younes wilde geen gerechten op het menu die geïnspireerd zijn op hun eigen roots: “We hebben er bewust voor gekozen om geen Kaapverdisch, Marokkaans of Surinaams te nemen, om juist andere gerechten van andere landen en moeders te laten zien.”

La Cuisine Mama is volgens Erivaldo zeker voor herhaling vatbaar: “Als we dit nog vaker zouden kunnen doen, zouden we nog veel meer culturen en mensen kunnen blenden.” Bekijk de video om te zien hoe de smakelijke avond eruit zag.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter