Man met Bril koffie wil wakker worden en goede koffie samen brengen met ‘s werelds eerste koffie hotel

Koffie wordt meestal geassocieerd met cafeïne en wakker worden. Het bakkie pleur is het eerste drankje dat veel Rotterdammers drinken in de ochtend. De combinatie van slapen, wakker worden en een stevige bak komt in de zomer van 2024 samen in ‘s werelds eerste koffiehotel dat Man met Bril Koffie opent aan de Linker Rottekade in Crooswijk.

‘S wereld eerste koffiehotel
Man met Bril staat niet stil; al 12 jaar maken ze bakkie’s troost in Rotterdam. Ook is er een webshop opgezet, zodat je thuis de koffie kunt drinken en de koffiebar (waar je kunt kijken naar het brandproces in de branderij) in Rotterdam Noord bestaat inmiddels 8 jaar en is ook nog uitgebreid. Tijd voor de volgende uitdaging; ‘s werelds eerste koffiehotel openen.

Het koffiehotel is niet alleen bedoeld voor toeristen. Dit hotel wordt gebruikt als ontwikkelings plek voor koffie connaisseurs van over de hele wereld. Paul Shiro, eigenaar Man met Bril Koffie: “Ik wil de internationale koffiecommunity vergroten door de beste barista’s en branders naar het koffiehotel te halen waar zij tijdelijk wonen. Dit heeft nog nooit iemand gedaan. Het is bovendien, al zeg ik het zelf, een revolutionaire manier van kennis delen.”

Crowdfundactie
De financiering voor het hotel is nog niet helemaal rond. Op vrijdag 21 Oktober startte daarom de online crowdfundactie; zo kun je zelf onderdeel uitmaken van dit project als ‘founder’. “Het koffiehotel is een plek van en voor iedereen, crowdfunding past hier perfect bij.” zegt Paul hierover. De gulle Rotterdammers worden beloond voor hun bijdrage met, onder andere, een kopje koffie.

Hotel Blend
Om de Rotterdammers alvast een voorproefje te geven is de Hotel Blend gebrand . Paul; “Het hotel is nog niet af, maar de komende tijd branden we tien keer de Hotel Blend. Iedere blend heeft weer een nieuwe smaak en tegelijk houden we je op de hoogte van de voortgang van het hotel. Zo kun je thuis alvast de smaak een beetje te pakken krijgen.” Dus zo kun je rustig thuis wakker worden en de (hotel) koffie ruiken.

Meer items over Man met Bril Koffie vind je hieronder