Mantelzorgers worden in het zonnetje gezet

Vandaag is het de dag dat mantelzorgers verwend worden, want het is de Dag van de Mantelzorg. In Huis van de Wijk Post West in Delfshaven worden daarom mantelzorgers in de watten gelegd met massages, muziek en nog veel meer.
Francien de Jong is mantelzorger van de 89-jarige Femmie van Mourik en wordt vandaag in het zonnetje gezet. “Ik vind het normaal om voor ouderen te zorgen. Als ik zelf nog een opa of oma had gehad, zou ik het ook doen’’, aldus Francien.

De mantelzorger gaat zo’n drie keer per week langs mevrouw van Mourik om onder andere boodschappen te doen of gezellig samen te eten. “Daar ben ik heel blij mee’’, vertelt de 89-jarige van Mourik. “Ik kan Francien altijd bellen als er iets is.”

Ook OPEN Rotterdam zette Francien de Jong in het zonnetje en bracht een bos bloemen naar de mantelzorger.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat