Marathon-uitzending 48 Hour Film Project door Quintis Ristie en Eric Bouwman

Het 48 Hour Film Project en lokale omroep OPEN Rotterdam slaan de handen ineen voor een uniek initiatief. Van 24 t/m 26 augustus 2018 is de Rotterdamse editie van de filmwedstrijd 48 uur lang live te zien in een online tv-programma. Niet eerder produceerde een lokale omroep in Nederland een dusdanig lang rechtstreeks programma. Quintis Ristie en Sherill Samson presenteren de marathon-uitzending, Eric Bouwman is te zien als reporter.

Tijdens het 48 Hour Film Project krijgen filmmakers 48 uur de tijd om een korte film te schrijven, te filmen en te monteren. Veel deelnemers blijven gedurende de wedstrijd 48 uur lang wakker en dat vormt de aanleiding om het project twee dagen live te volgen. Niet alleen geeft het programma een kijkje achter de schermen van de verschillende sets, ook zijn er filmmakers te gast in de studio en worden succesvolle films uit voorgaande jaren getoond.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/kViGuybtfSs” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Voor Quintis Ristie (Raymann is Laat, Echte meisjes in de jungle) en Sherill Samson (FunX, NPO Radio 2, NPO Radio 6) is het een grote uitdaging om twee dagen lang live te presenteren.

Ristie: “We sluiten ons met een team van acht mensen 48 uur op in een studio. Met elkaar gaan we er alles aan doen om een interessante uitzending te maken voor een breed publiek. Er gebeurt ontzettend veel tijdens de wedstrijd en over mooie films raak je nooit uitgepraat. Daar blijf ik graag twee nachtjes voor wakker.”

Eric Bouwman (Idols, ONM, Goede Tijden, Slechte Tijden) gaat als live reporter op pad om de verschillende filmsets te bezoeken. De acteur deed zelf al eens mee aan de wedstrijd. “Deelnemende teams moeten echt 48 uur lang knallen om een film te maken en dat levert natuurlijk gekke situaties op. Je wordt moe, er is tijdsdruk, maar je maakt tegelijk ook iets heel moois. Ik vind het heel tof om dat nu als rondreizende reporter te kunnen belichten.”

De uitzending van het programma ’48 Uur Live’ start op vrijdag 24 augustus om 18.00 uur en is twee dagen lang integraal te zien via de social media-kanalen en de website van OPEN Rotterdam. Een uitgebreide compilatie van de marathon-show wordt op tv uitgezonden bij OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond. De technische realisatie is in handen van Vancas Filmsupport en Ubideo.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter