Marije en Arnold bieden onderdak aan uit huis geplaatste kinderen

Marije en Arnold van der Linde gaan hun droom verwezenlijken. Ze hebben een nieuw huis gekocht en gaan hier een gezinshuis beginnen. Binnenkort komen er vier kinderen bij hun wonen naast hun drie eigen kinderen. Het wordt dus een vol huis!

In hun oude woning hadden ze geen plek om hun gezinshuis te beginnen. Sinds een paar dagen wonen ze in een grotere woning waar ze genoeg slaapkamers hebben. Ze hebben de afgelopen tijd hard geklust om de voormalige garage om te toveren in een gezinshuis. Ze hebben hun eigen geld in de verbouwing moeten stoppen vertelt Arnold: “Je bent niet echt een instelling dus er wordt niet gezorgd voor een woonruimte. Dat moet je gewoon zelf regelen. Dus we hebben met een heleboel hulp, het maken van keuzes en eigen geld ervoor gezorgd dat we dit konden doen.”

In de herfstvakantie komen de eerste drie kinderen en later komt er nog een vierde kind bij. De kinderen die bij hen komen wonen, hebben op meerdere plekken gewoond en geen fijne jeugd gehad. Het is dus niet makkelijk om een gezinshuis te hebben. Het is dan ook een verplichting ervaring te hebben in de zorg voor jeugd. Voor Marije was haar werk in de zorg een reden om het gezinshuis te beginnen: “We zien dat heel veel kinderen uit huis geplaatst worden die moeten wonen in leefgroepen en zo verlangen naar een plek in een gezin, maar dat is er niet.”

Arnold werkte in het speciaal onderwijs, maar hij heeft zijn baan opgezegd om zich te kunnen richten op het gezinshuis. Hij blijft daarnaast wel één dag in de week werken. Ze kijken er beide naar uit om hun gezinshuis te beginnen vertelt Marije: “Ja het is heel spannend, ja we denken ook: ‘waar beginnen we aan’ en ja we hebben er heel veel zin in.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter