VIDEO | Maritiem Festival van start: zelf leren smeden, een oude stoombaggermolen & zeilen met zeeverkenners

De stoomfluit van een oude stoombaggermolen galmt over het terrein van het Maritiem Museum en dat kan maar één ding beteken: het Maritiem Festival is begonnen. ‘’We zijn zo blij dat we dit weer mogen organiseren, de schepen zijn aangekomen en er is live muziek dus we gaan een super leuke week tegemoet’’.

Familiewedstrijd boten bouwen
Tijdens het Maritiem Festival kun je ook zelf aan de slag met een aantal ambachten. Bij een zogenaamde ‘touwslager’ leer je touw te draaien en een heuse smid leert je de fijne kneepjes van het smeed vak. Tijdens het festival strijden er ook twee families tegen elkaar, om het snelste houten sloepje te bouwen. De 9-jarige Stan Leerlooijer neemt het met zijn familie op tegen opa André Roelofsen, die onder andere aan de slag gaat met zijn kleinkinderen. ‘Mijn opa was scheepstimmerman en ik heb altijd het gevoel gehad dat ik een bootje wil bouwen. Het gaat lekker’, vertelt André.

Tekst gaat verder onder de video

Schepen op bezoek
Zoals elk jaar zijn er meerdere gastschepen aangemeerd in de Leuvehaven. Dit jaar zijn dat onder andere stoombaggermolen ‘Friesland’, de meer dan 100 jaar oude haringlogger ‘Balder’, ‘’en een schat van een stoomscheepje: De Hugo’’. Je kunt alle geschiedenis vanaf de steiger bekijken, maar uiteraard kun je ook naar binnen voor een unieke tour beneden dek.

Het Maritiem Festival kun je bezoeken tot en met 5 september 2021.

Deze video kwam tot stand in samenwerking met Maritiem Museum Rotterdam, met dank aan Rotterdam Festivals.