Markt010; 2.158 bestellingen, 38 producten, 8 marktkooplieden en 3 trotse knapen

Tijdens de coronacrisis zorgde Markt010, het initiatief van Jorrit de Vries, Jort van Dalen en Quinten Mulder, ervoor dat de markt in Rotterdam in leven bleef. Na drie maanden zit het erop voor de heren en de vrijwilligers.
Bij roeivereniging Skadi konden Rotterdammers elke dinsdag en zaterdag hun boodschappen van de markt ophalen. Nu de markten in Rotterdam weer open zijn, komt hier een einde aan. “Nu je weer “één kilo tomaten voor een euro” op het marktplein hoort schallen, zit onze missie erop”, aldus de heren achter Markt010. “En zonder de vrijwilligers was het niet gelukt!”

Het normale leven gaat voor de drie (net afgestudeerde) studenten nu weer verder: scripties schrijven en de arbeidsmarkt op. Stiekem zullen ze het leven van een martkoopman toch wel missen: “Wij hebben met ontzettend veel plezier gewerkt aan Markt010, en zijn onwijs blij dat wij onze doelstelling behaald hebben. Desalniettemin zullen wij de glimlachen van de klanten, de hulp van alle vrijwilligers en de onderonsjes met de marktondernemers missen in de toekomst.”

Benieuwd hoe de heren tijdens de coronacrisis de markt in leven hielden? Check dan de reportage die wij maakten op de tweede dag van Markt010:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat