Markthal 1 jaar: wij maken de balans op

Ondernemers in de Markthal vieren feest vandaag. De ‘foodwalhalla’ is precies één jaar open. Zo’n acht miljoen mensen hebben het markante gebouw in dit jaar bezocht en er werden meerdere prijzen in de wacht gesleept. We maken de balans op.
De Markthal was afgelopen jaar vaak in het nieuws, en niet alleen in positieve zin. Zo was het tot twee keer toe een waterballet op de houten vloeren van het complex. Enorme lekkages in de woningen zorgden voor flink wat overlast. 

Ook was het zoeken naar de juiste temperatuur in de koopkathedraal. In de winter was het flink koud en moesten in allerijl heaters aangeschaft worden. Zodra de zon ging schijnen, bleek het juist weer veel te warm en verdorde de bloemen voor het enorme glaswerk. Er loopt een proef met zonwerende folie. 

En wie is nu toch verantwoordelijk voor de brand in de kraam van Tropicahal? De misdaad is nog steeds niet opgelost en de betrokken partijen zwijgen. 

Gister vierde het Martcafé het eenjarig bestaan al met een uitgebreide borrel. Vandaag opent een pepernotenwinkel met vijftig verschillende soorten pepernoten. De exploitant van de prijswinnende parkeergarage heeft zaterdag nog wat in petto voor de bezoekers. Tussen 12.00 en 17.00 kunnen parkeerders een proefrit maken in een elektrische auto. 

Wij vroegen ook bezoekers wat zij van de Markthal vinden. En vooral ook: komen ze er vaak? Bekijk hier de reacties en laat ons ook weten wat jij van de Markthal vindt op onze social media kanalen.