Marktstandwerkers lijden onder gevolgen van komst Markthal

Niet alle Rotterdammers reageerden positief op de komst van de Markthal. Marktstandhouders op de Binnenrotte waren fel tegen de komst en hebben jaren gevochten om het traject tegen te gaan. De gevolgen waren dat er onder andere 130 marktkramen moesten verdwijnen.

Nido van Schaik is voorzitter van CVAH Standwerkers op de markt en heeft tien jaar lang actiegevoerd. “Wij waren ooit de grootste markt van Nederland met 460 kramen, waarvan we er 130 hebben moeten inleveren. Dat betekent dus dat er ook 130 inkomens zijn verdwenen. Op de weekmarkten maakt men een humoristisch praatje en gaat met een leuk product naar huis. Voor weinig geld met een volle tas naar huis dus. Die leuke marktkraamsfeer is niet te vinden in de Markthal”.

Volgens Van Schaik is het een goede zet van de Markthal. “De weekmarkt is op dinsdag en zaterdag een grote publiekstrekker, waar ook de Markthal van zal profiteren. Je moet zo met elkaar samenwerken en verstevigen waar het kan”.

Van Schaik blijft positief naar de toekomst kijken en hoopt toch nog op een uitbreiding.: “We moeten nu verder, de Rotterdammers en de stad verdienen dat.

Luister nu naar het interview