Marwan Magroun en andere Rotterdammers starten acties voor Marokko: ‘Dit is toch het minste wat ik kan doen’

De inzamelingsacties voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko zijn inmiddels op gang gekomen. Op sociale media plaatsen veel Rotterdammers hun medeleven voor de slachtoffers. Hieronder een kort overzicht van verschillende acties.

Fotograaf des Vaderlands en regisseur Marwan Magroun was een aantal jaren geleden in Marokko. Daar maakte hij een fotoserie van bewoners uit het uit het Atlasgebergte. Destijds bracht Karim Boulidam van Stichting Rizq hem in contact met deze bewoners. Het gebied waar Marwan de portretten maakte is zwaar getroffen door de aardbeving. Om deze reden besloot hij contact te zoeken met de stichting en een actie op te zetten. Hij verkoopt een print uit de serie die hij eerder maakte en de opbrengsten hiervan gaan naar Stichting Rizq. Marwan: ‘De mensen die ik tijdens de fotoserie ontmoette zijn hele fijne, mooie mensen. Dit is toch het minste wat ik kan doen.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marwan Magroun (@marwanmagroun)

Voetballer, acteur en betrokken Rotterdammer Soufiane Touzani heeft via social media laten weten dat de Al Khattab Foundation, gevestigd in Rotterdam, een spoed inzamelingsactie is gestart. Via deze website kun je geld doneren.

Presentatrice Ouassima Tajmout van (deels) Rotterdamse zender FUN X, pakt het anders aan en heeft een GoFundMe-pagina geopend. Met het verzamelde bedrag wil Ouassima voedsel, medicijnen en basisbenodigheden kopen voor de slachtoffers in het getroffen gebied. Ze zal zelf de ticket naar Marokko betalen om de producten persoonlijk uit te gaan delen. Dit is haar GoFundMe pagina.

De meeste acties betreffen nu nog een financiële donatie. Op dit moment zijn veel organisaties zich aan het klaar maken om uiteindelijk ook spullen in ontvangst te kunnen nemen die richting het rampgebied gaan. Op zondag 10 september vergaderen verschillende (Rotterdamse) organisaties en moskeeën om tot een collectief inzamelingsplan te komen.